Apeldoorn Zuid, de dupe van autobranden?

Vrijdag 14 januari 2022

Door Dione Lam

Unsplash, Dominik Sostmann

In een korte tijd zijn er maar liefst 4 autobranden geweest in Apeldoorn. Vannacht weer, op de Kwartelweg. Dit was de eerste in 2022. In de week van 6 december 2021 zijn er 3 autobranden geweest, en dat in maar één week. Is er soms een verband? En moeten de Apeldoorners uit zuid op hun hoede zijn?

Voorkomen gaat lastig

“Ik maak me niet enorm veel druk, maar het is niet echt een fijn gevoel,” legt Marie uit. Ze woont in een straat met rijtjeshuizen en heeft altijd de auto voor het huis staan. “Je kan het ook niet echt voorkomen voor mijn gevoel. Ik kan lastig mijn auto op een eigen oprit zetten, als ik die niet heb. En al had ik er een, wie zegt dat ik dan wel ‘beschermd’ ben?”

Lastig om te zeggen

Tot nu toen zijn de Kwartelweg, Valeriuslaan, Faunastraat en de Cort van der Lindenstraat slachtoffer geweest. Toen aan de Valeriuslaan de auto in de fik vloog, heeft het slachtoffer gauw op de camera’s van de buren gekeken, waar hij ziet dat de brandstichter is vastgelegd op camera. Daar was te zien dat hij wegrent en vervolgens was een harde knal te horen. Ook de Cort van der Lindenstraat is opgenomen, waarbij je duidelijk ziet dat het een aangestoken brand is.

De autobranden hebben niet dicht bij elkaar plaatsgevonden. Dit maakt het lastig om te zeggen of het weldegelijk een verband met elkaar heeft. “Het maakt de kans kleiner dat de zaken met elkaar te maken hebben,” legt Simen Klok, woordvoerder van de politie, uit. “Maar we sluiten niet direct uit dat dit werk is van een pyromaan.”

Bij een pyromanie blijft de kans dat je een verdachte pakt lastig. Dat blijkt, want voor de autobranden zijn er vooralsnog geen verdachten aangehouden. Het enige wat je kan doen, is ze op heterdaad betrappen. Nu is het dus hopen dat de dader(s) betrapt worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!