Apeldoorner verhoord naar aanleiding van valse aangifte overval

Dinsdag 21 oktober 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie heeft de bewoner van een pand aan de Ruys de Beerenbrouckstraat verhoord voor het doen van een valse aangifte. Op zondag 28 september verklaarde hij thuis te zijn overvallen waarbij onder meer zijn auto was gestolen.

De politie startte direct na de melding een onderzoek en verspreidde via twitter het kenteken van de gestolen auto. Dankzij een tip die binnenkwam na deze tweet is de auto kort na middernacht opgespoord in de Maten. In de auto werden een man en een vrouw aangetroffen en zij werden aangehouden. Naast de in de auto aangetroffen man uit Eerbeek is ook nog een 27-jarige Apeldoorner verhoord.

Twijfel

Tijdens het verdere onderzoek door het overvallenteam van de politie Oost-Nederland rees het vermoeden, dat er geen overval had plaatsgevonden. Kennelijk waren er andere redenen voor de Apeldoorner om deze melding te doen.

In overleg met de officier van justitie werd de Apeldoorner verhoord en legde hij een verklaring af. Inhoudelijk doet de politie hier geen mededelingen over. Het proces-verbaal wordt binnenkort aangeleverd bij het Openbaar Ministerie (OM).

Bron: Politie.nl | Laatste update: 21-10-2014 | 15:22

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?