Apeldoornse Caférallycompetitie

Zaterdag 26 maart 2016

Door Redactie

Nieuw in 2016: de gezellige en sportieve Caférallycompetitie (voorheen ‘Borrelnoodrally’ en ‘Apeldoornse kaartleesrally’). Caférally’s bestaan al een paar jaar. Classic Rally Adventures organiseert is samenwerking met horecabedrijven die dat leuk vinden op verzoek een échte kaartleesrally die start en finisht bij het organiserende bedrijf. Vrijdagavonden zijn over het algemeen zeer geschikt daarvoor.
Een echte kaartleesrally, dus met heuse topografische kaarten, bekende kaartleessystemen (bijvoorbeeld ingetekende lijn, pijlen kortste route en dergelijke) en een reglement.

Wat heb je nodig: een auto, een bestuurder, een navigator en de wil om een heel leuke avond te maken. Voorbeelden zijn er genoeg: in Apeldoorn is er de bekende rally vanuit café De Oude Haven, of Salon 1813, of brouwerij De Veluwse Schavuijt. In Twello is er de rally vanuit De Waardige Waard, in Klarenbeek vanuit De Nieuwe Zweep, enzovoorts. Allemaal bekend en gewild, men kijkt soms maanden uit naar de volgende editie!

De START is steeds zo rond 18.00 uur, en na een dikke 2 uur rallyrijden is men tussen 20.00 en 21.00 uur weer terug op de startlocatie. Dan is het tijd voor een rallyhap of iets anders lekkers. Soms is er ook live muziek, soms een DJ, maar het is ALTIJD hartstikke gezellig.

Zo rond 22.30 uur is de prijsuitreiking met véél bekers voor de toppers in het klassement. En dat het feestje dan doorgaat tot in de kleine uurtjes is vanzelfsprekend…..

Kosten
Deelname kost 30 euro per equipe van 2 personen. De rally is zo’n 60 kilometer afstand.

Type
Je mag meedoen met elk merk en type auto; wél vinden we het leuk (en het kijkend publiek ook) als je meedoet met een klassieker, of een ‘exotische’, bijzondere auto. Of een cabrio. Je mag je auto ook versieren…en meedingen naar de versierdersprijs. Ook hier geldt: lang leve de lol en de creativiteit. Klassieke auto’s zijn te huur (www.rallyspulletjes.nl) , mocht je eens meedoen met oud cultureel rijdend erfgoed.

Inschrijfgeld
Zoals hierboven aangegeven, inschrijven kost 30 euro voor een equipe van 2 personen. Mocht je passagiers mee willen nemen dan komt er 10 euro per persoon bij. Inbegrepen in het inschrijfgeld is een routekaart, een uitlegkaart, een liniaaltje-op-schaal en de hele organisatie van de caférallycompetitie. Er zijn bekers voor de top-5 van het deelnemersveld, zowel voor de bestuurder als voor de navigator.

Uitslag
De uitslag van elke rally wordt altijd in de week volgend op de caférally gepubliceerd op deze website en natuurlijk hoort daar ook een tussenstand bij. Je kunt dus zien hoe goed je het doet.

Data
De start is op 1 april in Apeldoorn, dan is er op 22 april een caférally in Zutphen, op 27 mei in Deventer, op 24 juni in Zwolle en op 22 juli in Twello. Op vrijdagavond 1 april begint de competitie bij Salon1813 aan de Deventerstraat 13. Op 19 augustus is de Finalerally, weer in Apeldoorn. En dan is ook gelijk de huldiging van de kampioenen van de competitie.

Geïnteresseerd? Lees dan verder op de website en schrijf je in voor 1 of meerdere rally’s in de competitie! Ga naar: http://caferallycompetitie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!