Apeldoornse vrijwilligersorganisaties gaan samen de strijd aan tegen schulden

Donderdag 8 augustus 2019

Door Redactie

De Apeldoornse vrijwilligersorganisaties de Kap, Humanitas en Schuldhulpmaatje zijn een officiële samenwerking aangegaan om de strijd aan te gaan tegen armoede in Apeldoorn.

In de praktijk kennen de 3 organisaties al jarenlang een actieve samenwerking, door met vrijwilligers hulp te bieden aan inwoners met financiële zorgen. Vaak ter ondersteuning aan een formeel schuldhulpverleningstraject bij de gemeente. Behalve het vastleggen van wat in de praktijk al gebeurt, spreken de bestuurders ook de ambitie uit om in de toekomst verder te gaan in het delen van kennis en ervaringen, het meten van de resultaten en het gezamenlijk inzetten op preventie. Zo zijn de 3 organisaties ook aangesloten bij het netwerkinitiatief Apeldoorn Financieel Fit, dat eerder dit jaar werd gelanceerd.

Erna van Bussel, Ben Bloem en Harry Stoffels zetten namens hun organisaties de handtekeningen onder het gezamenlijke document. ,,We zijn erg blij met deze stap. Het maakt voor iedereen duidelijk wat we in de samenwerking allemaal al doen. En het spreekt een mooie ambitie uit voor de toekomst. Samen gaan we de strijd aan met armoede in Apeldoorn.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?