Apple here, Apple there, Apple everywhere

Donderdag 26 augustus 2010

Door Stadsmens

“Vroeger” sprak de oude man van 45, “lagen wij de avond tevoren al voor de deuren van het postkantoor. Wij wilden perse die Dire Straits of U2 kaartjes hebben en hadden daar veel voor over. Bestellen via Internet kon toen niet en dus werd de thermoskan gevuld, de slaapzak gepakt, de vrienden gebeld om de nacht voor de deuren van het postkantoor door te brengen om als eersten de fel begeerde kaartjes te pakken te krijgen. Nagewuifd door onze ouders die ons minstens drie keer voor gek hadden verklaard want, hoe belangrijk kon het zijn.”

De Macstore op de Markt en de T-Mobile winkel op de Deventerstraat zijn het postkantoor van deze tijd. Daar ligt de jeugd van toen nog steeds voor de deur. Niet voor Dire Straits kaartjes, die bestaan net als het postkantoor al lang niet meer, maar wel voor de allernieuwste I-Pad, Pod, Phone of Book. Het lijken toch vooral mannen van de midlifegeneratie te zijn die een dergelijk verlengstuk van hun ego nodig hebben. Het nieuwe wachten is begonnen. Ik vind dit wel een mooi gegeven. De romantiek van toen voor een gadget van nu.

Dom natuurlijk, want de echte early adapters hebben zo’n ding al lang besteld in Amerika, Engeland, Tokyo of op de Holymozes eilanden. Ze twitterden hun vriendjes daar om een paar van die dingen op te sturen, de rekening betalend via een quasi legale pseudo zakelijke bankrekening op een vaag krokodilleneiland voor de kust van Panama. Maar er is nieuws. Het schijnt dat Apple binnenkort gaat samenwerken met Ford. Het is dus een kwestie van tijd voordat de eerste I-Ford door Steve Jobbs, de grote man van Apple, met veel lawaai wordt gepresenteerd.

Voor de deur van onze Apeldoornse Ford dealer Gerritsen ligt al geruime tijd een man in een slaapzak. Geen zwerver, nee, die hebben geen I-Phone. Waarschijnlijk een early adapter zonder overzeese betaalmogelijkheden. Maar wel met een rijbewijs.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!