Bas, Willem en ik pakken uit!

Zaterdag 1 december 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Het heerlijk avondje komt steeds dichterbij.
De Apeldoornse schrijvers Willem Bierman, Reinier Groenendijk en Bas Langereis lezen op zaterdag 1 december voor uit hun eigen werk in het Art café Sam Sam.

Bas, Willem en ik pakken uit is ‘een voorleesvoorstelling vol verhalen en gedichten, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken, een sinterklaasverhaal of wat en vooral heel veel wild geraas.’
Zo kondigen de drie Apeldoornse schrijvers hun derde voorstelling aan. Net als de vorige twee voorstellingen, die overigens ongekend succesvol waren. Het drietal is inmiddels gewend aan de volle zalen, staande ovaties en gillende groupies.
Bas, Willem en ik pakken uit wordt een heuse Sinterklaasvoorstelling, waarin we daadwerkelijk cadeaus aan het luisterend publiek gaan uitdelen,’ verklappen De Grote Drie. ‘De cadeaus zijn natuurlijk die prachtige verhalen en gedichten van ons. En dat alles gratis. Sinterklaas bestaat dus echt, dat zie je dan maar weer.’

Willem Bierman was drie jaar lang (tot afgelopen januari) de stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn en sinds begin dit jaar is zijn nieuwe bundel Anna – Onder de tafel een pavlovwitte samba verkrijgbaar.
Reinier Groenendijk is journalist, columnist, tekstschijver en muzikant.
Van Bas Langereis verscheen in maart 2012 zijn derde boek Maar we leven nog.

Voor een ieder die de voorgaande voorstellingen van het trio heeft gemist: u hebt een herkansing op zaterdagmiddag 1 december vanaf 16.00 uur in Art café Sam Sam te Apeldoorn.
De toegang is gratis; drankjes helaas niet.


Apeldoorn, november 2012

Foto: Peter Vroon (vlnr: Willem, Bas en ik)

Let op! In De Stentor van dinsdag 27 november staat dat de voorstelling op zondag is. Dit klopt niet! Het is op zaterdag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!