Benefietconcert – two days later

Maandag 25 januari 2010

Door Eindredactie

Tijd om terug te blikken. Vandaag een week geleden ontstond in het radioprogramma De Apeldoornse Schijven het idee voor een Benefietconcert en nu is het alweer achter de rug.

Wij als Radio Apeldoorn zijn er de hele dag live bij geweest, s’avonds geen benen meer om op te staan, maar het was de moeite waard. Zaterdagochtend om elf uur kwam ik zelf aan bij het Raadhuisplein. De mensen van de organisatie en techniek waren al druk bezig om alles klaar te maken en om alles te regelen. Het podium stond al en de eerste soundcheck klonk over het plein. Vrijdagavond hadden we met de ploeg van Radio Apeldoorn nog druk vergaderd om alles op de radio goed te laten verlopen. Het was redelijk kortdag, dus helaas lukte het niet om een hele locatieuitzending te maken, maar we hebben het opgelost door een telefoonlijntje te lenen in het pand van de politieke partijen, waarvoor dank. Hierdoor hebben we een leuke uitzending gemaakt, waardoor er berichten binnenkwamen van mensen die door ons enthousiasme zin kregen om naar het Raadhuisplein te komen.

Toen de tussenstand rond vier uur smiddags op € 5 000 stond, viel dat mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik had toch al wel flinke bedragen langs zien komen en dacht toch dat we het dubbele al wel bij elkaar zouden hebben. Toch liep het bedrag nog op en werd de voorlopige eindstand om zeven uur €13 000. Dit bedrag wordt door de gemeente verdubbeld, dus staat de teller nu op €26 000. Volgens organisator Ruud van den Bosch (Ian’s Pub) wordt er hier en daar nog druk geteld, dus zal dit bedrag zeker nog oplopen.

Wat mijzelf enorm is bijgebleven, behalve het grote optreden van Waylon en de drukte er omheen, is dat iedereen zo enorm heeft meegeholpen. Toen de organisatoren Ruud van den Bosch, Gert Mulder(Radio Apeldoorn) en Richard Mus(Radio Apeldoorn) vorige week maandag begonnen met bellen, werkte iedereen meteen mee. Mensen die normaal enorme geldbedragen voor hun optredens of diensten willen, deden dit nu gewoon gratis en voor niets. Niet zo gek natuurlijk bij een benefietconcert, maar ze hadden ook gewoon nee kunnen zeggen. Ook kwamen er steeds weer mensen met schilderijen andere spullen om te veilen. Via deze weg wil ik dan ook aan iedereen mijn complimenten geven die afgelopen zaterdag heeft meegeholpen. Hopelijk is het in de toekomst niet weer nodig om zoiets te organiseren, maar mocht het gebeuren, dan hoop ik dat het net zo gaat als deze keer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!