Bijeenkomst ‘voorkom criminaliteit rondom uw bankzaken’

Donderdag 19 juni 2014

Door Redactie

Randy

Op dinsdag 17 juni was er een speciale bijeenkomst voor senioren in de Vier Dorpen in Beekbergen over het voorkomen van criminaliteit bij bankzaken. Animo voor deze bijeenkomst was groot, ongeveer honderd klanten hadden zich aangemeld voor dit actuele thema.

Word geen slachtoffer

Heeft u uw pincode en bankpas bij elkaar in de portemonnee? Bent u zich bewust dat er bij het pinnen mensen met u mee kunnen kijken? Uw bankzaken zijn namelijk alleen voor u. Wij merken echter dat criminelen allerlei trucks verzinnen om aan uw bankgegevens te komen. Met deze bijeenkomst, een samenwerking tussen de Politie, Gemeente Apeldoorn, Stichting Slachtofferhulp en Rabobank Apeldoorn en Omgeving, willen we mensen bewust maken van de werkwijze van criminelen en vooral laten zien hoe men ervoor kan zorgen zelf geen slachtoffer te worden.

Tips

Tijdens de bijeenkomst kregen de geïnteresseerden allerlei tips aangereikt. Waardevolle tips van de politie met betrekking tot wat te doen bij oplichters aan de deur en wat je kunt doen als je op vakantie gaat. Ook is er de mogelijkheid een gratis preventieadvies te krijgen in en rondom het huis. Zij kijken of uw huis inbrekerproof is. Vanuit de bank was het advies om tijdens het pinnen de code met je hand af te schermen en mensen te vragen afstand te houden. Ook het belang om nooit bankcodes te geven, werd sterk benadrukt. Als iemand iets is overkomen dan staat Slachtofferhulp klaar. Zij bieden een luisterend oor en geven tip en adviezen wat verder te doen.

Goede reacties

De geïnteresseerden waren tevreden over de bijeenkomst. Bewustwording van de criminaliteit rondom bankzaken was het doel. Met de concrete tips kunnen de bezoekers thuis aan de slag.

Nieuwe bijeenkomsten

Het thema is actueel. Ook het aantal aanmeldingen geeft aan dat er behoefte is aan informatie over criminaliteit bij bankzaken bij deze doelgroep. De samenwerkende partijen gaan de bijeenkomsten goed evalueren. Vervolgens bekijken we hoe we hier binnen Apeldoorn en de dorpen verder invulling aan kunnen geven om zo nog meer inwoners over dit thema te informeren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!