Bijzonder Berg & Bos: een gratis reis door de tijd

Donderdag 15 juni 2023

Door Redactie

Een tour langs de meest indrukwekkende plekken in het Apeldoornse stadspark, het park met een wel heel bijzondere ontstaansgeschiedenis. Ontdek de verborgen verhalen van Stadspark Berg & Bos met de nieuwe audiotour: “Bijzonder Berg & Bos”. In de tour maak je kennis met personen uit het verleden, een reis terug in de tijd!

Begin met het verkennen

Er gaat een wereld aan verhalen schuil in Stadspark Berg & Bos. Met de nieuwe audiotour ‘Bijzonder Berg & Bos’ kun je deze verhalen op een leuke en interactieve manier ontdekken. Je loopt zo van het Theehuisje langs de bosvijver richting Acaciahal en via de boomkroonjuwelen naar de bloemenstal. Luister naar de verhalen over het ontstaan van de Bosvijver, de evenementen in de Acaciahal en de Laan der Verliefden.

Het bijzondere aan de audiotour

Stadspark Berg & Bos is niet zomaar een park, maar een bron van fascinerende verhalen. Het park draagt de geschiedenis van vele transformaties van de locatie en de stad zelf. Deze rijke historie vol evenementen en ontwikkelingen komt tot leven in de audiotour, een avontuur voor jong en oud. De audiotour is gratis en duurt ongeveer 45 minuten, terwijl je ongeveer 1 kilometer loopt.

De Audiotour en de App

De audiotour is te beluisteren via de gratis Apeldoorn Stories app. Door een QR-code te scannen bij het beginpunt, het Theehuis, wordt je langs verschillende kunstwerken en punten genavigeerd. Bij elk punt hoor je een nieuw verhaal. Het enige dat je nodig hebt, is een smartphone met een volle batterij, oordopjes of een koptelefoon en de Apeldoorn Stories app. Deze is gratis te downloaden is in de App Store en via Google Play.

Samenwerking en bewondering

De boomkroonjuwelen, een initiatief van Apeldoorn Partners in samenwerking met ACEC, kunnen twee jaar lang worden bewonderd tijdens de reguliere openingstijden van het park. De audiotour is ontwikkeld met de hulp van Bureau Max.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!