Help de bevolking van Oekraïne

Bijzonder en persoonlijk Keith Mina Caputo

Maandag 5 september 2011

Door Stadsmens

“Goodevening, I will keep my penis.” Een weinig orthodoxe begroeting van een artiest aan zijn fans. Ongeveer tweehonderd waren er zaterdagavond in Gigant. Op het podium stond Keith Caputo of zoals hij zich tegenwoordig noemt, Keith Mina Caputo. De voormalig frontman van de band Life of Agnony bevindt zich in de twilight zone tussen man en vrouw zijn en daar doet hij niet geheimzinnig over. Het maakte het concert tot een persoonlijke ervaring. Temeer daar Keith tussen de nummers veel prijsgaf over zijn gevoel en zijn frustratie ten aanzien van veel media, die hij ervan beschuldigde hem tot een easy victim te hebben gebombardeerd. Moedig was het om zo’n statement te maken want, zo zei hij, wat maakt het uit. “Ik ben een mooi mens en daar verandert het geslacht niets aan, misschien verandert mijn uiterlijk maar innerlijk blijf ik dezelfde persoon met al zijn mooie en minder mooie kanten.”

Een van zijn nieuwste songs ‘identity’ gaat over de fase waarin hij zich bevindt. Een prachtig nummer waarin de kleine mens Caputo maar weer eens laat zien dat klein van stuk zijn geen belemmering is om vocaal groots uit te pakken. En dat was eigenlijk het hele concert zo. Mooie melodieuze popsongs, krachtig gezongen. Gesteund door een prima band met twee Nederlandse muzikanten Axel van Oord op bas en Jochem van Rooijen op drums en natuurlijk Keith’s alltime gitaarvriend Ryan Oldcastle. Laatstgenoemde zou zo maar de reïncarnatie kunnen zijn van Dennis Wilson, de in 1983 overleden drummer van de Beach Boys. Dat hij een t-shirt droeg met Wilsons beeltenis was meer dan een grappig toeval.

Het concert bood een mooie persoonlijke mix van Keiths meest toegankelijke werk met als enige nadeel dat het na anderhalf uur misschien allemaal een beetje teveel van hetzelfde werd. Voor mij mocht het de pret niet drukken. Samen met support act September Leaves, die met behulp van de nodige technische snufjes, als heuse one man band een paar mooie liedjes liet horen, was het een van de meest persoonlijke concerten van de laatste tijd. Jammer voor hen die dit gemist hebben. ( foto: Peter van Rijsbergen)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?