Bijzondere ALV van de Museumvrienden in het CODA Museum

Dinsdag 3 februari 2015

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

In een van de zalen van het CODA Museum hield de Vereniging Museum Vrienden van Coda op 2 februari haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze keer had de ledenvergadering een bijzondere afloop.

Naast het organiseren van previews van tentoonstellingen, thema-cafe’s en kunstreizen voor haar leden, brengt de Vereniging voor de leden een Vriendenprent uit. Dit is een kunstwerk in beperkte oplage vaak van een kunstenaar die in het CODA Museum heeft geëxposeerd.

Dit jaar viel de eer te beurt aan Rob Sweere. Met zijn Silent Sky Project brengt Rob wereldwijd mensen samen om in stilte naar de lucht te kijken. Wat gebeurt er met je? Waar denk je aan? Hoe ervaar je de omgeving? Hoor je de stilte? Van dat moment maakt hij een foto. Inmiddels 64 keer in 24 landen op 5 continenten. De 62e editie had plaats in Rusland, voor de Hermitage in Sint Petersburg. De 63e, op het Apeldoornse Marktplein, werd daarna onderdeel van de (onlangs afgelopen) tentoonstelling Sounds of Silence.

Ook als onderdeel van zijn project maakte Rob deze avond, speciaal voor en van onze leden, een foto. Bijgaand een impressie van de voorbereidingen.

Niet iedereen kon of wilde meedoen, maar zij steunden de deelnemers met een vriendelijk gebaar of genoten achteraf van hun eigen momentum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!