Biologische markt verhuist naar Marktplein

Vrijdag 9 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

De biologische markt staat binnenkort op het Marktplein. De markt verhuisde in maart nog van het Leienplein naar de parkeerplaats tegenover Middelink, maar de marktkooplui vinden het tijd om opnieuw te verkassen. Wanneer de markt precies verhuist is nog niet duidelijk.

De biologische markt heeft volgens wethouder Mark Sandmann potentie om te groeien. Reden om een ruimere opzet voor te stellen. De markt was het Leienplein al ontgroeid. ,,Het is een recente ontwikkeling, zeer recent mag ik wel zeggen. De marktkooplui van de biologische warenmarkt vinden het een optie om te verplaatsen naar het Marktplein.  Het is een proef, we moeten ook rekening houden met bijvoorbeeld de Curiosamarkt en verplaatsing bij evenementen”, licht wethouder Sandmann toe tijdens de politieke bespreking over de toekomst van de Apeldoornse markten.

Alleen Sytse Wiering van de VVD sprak twijfels uit over het plan van de biologische marktkooplui. ,,Eerst hadden we die verhuizing naar de parkeerplaats tegenover Middelink, en nu ineens weer een verhuizing naar het marktplein. Het is zo niet duidelijk wat we hier nu besluiten.” Ben Hendrikse reageert daarop ,,laten we het houden op wispelturige marktkooplui, niet op een wispelturige wethouder”.

Herman Woudenberg sprak Mark Sandmann bij ‘In de Wandelgangen‘, hét politieke programma van RTV-Apeldoorn, over de toekomst van de Apeldoornse markten. (Link, Player)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?