Borrelnood herrijst uit de dood

Vrijdag 31 maart 2017

Door Redactie

Renee Krijgsman

De Borrelnood, dé borrel voor creatievelingen die vorig jaar september ‘dood’ werd verklaard, is vanaf volgende week weer springlevend. Het bestuur pakt de draad na een half jaar weer op, maar wel met nieuwe voorwaarden. Geen editienummers meer en ook zal er niet meer vast elke derde vrijdag van de maand een nieuwe editie zijn.

De eerste editie van de vernieuwde Borrelnood, op vrijdag 7 april, zal als naam ‘de Reunie’ krijgen en wordt gehouden in het voormalige pand van La Loca op het Caterplein. Juist ja, dé plek waar in september het condoleanceregister lag; een boek waarin de bezoekers herinneringen konden zetten die ze hadden aan al die 100 edities. ,,Daar zit nu The Rolling Chef”, vertelt Frank van der Meulen, die ooit het initiatief nam om de Borrelnood op te zetten. ,,Zij zijn heel enthousiast en willen graag meewerken. We willen klein beginnen, met zoals vanouds live muziek en een dj, maar we verwachten eigenlijk niet echt dat het klein zal zijn.”

Na korte tijd begon er dus weer van alles te kriebelen bij het bestuur. ,,We hoorden om ons heen dat mensen de kennissen van de Borrelnood niet echt meer tegenkwamen. Het was toch altijd weer een moment om even bij te kletsen. Dus hebben we besloten er toch weer mee te beginnen. Maar het is dus niet meer elke derde vrijdag van de maand. We kijken gewoon wanneer we weer een mooi thema hebben, een mooie aanleiding of als we gewoon zin hebben om er weer een te organiseren.”

Iets wat Van der Meulen wel is tegengevallen, is dat geen enkel café heeft ingespeeld op het ‘verlies’ van de Borrelnood. ,,We hadden wel verwacht dat er andere initiatieven zouden ontstaan, dat cafés gasten uit zouden nodigen met de tekst ‘waar vroeger de Borrelnood was, kom nu gezellig bij ons’. Want toen de Borrelnood er nog wel was, hoorde je vaak dat cafés feestjes juist niet deden op die derde vrijdag, omdat ze wisten dat het publiek toch wel naar de Borrelnood ging.”

De allereerste ‘vernieuwde’Borrelnood is dus vrijdag 7 april, vanaf 17 uur, bij The Rolling Chef aan de Hoofdstraat 204.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Borrelnood

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!