Bouw Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe van start

Woensdag 18 juni 2014

Door Redactie

Zorggroep Apeldoorn

Met het gooien van een symbolische sloopkogel door het oude gebouwdeel, heeft Zorggroep Apeldoorn en omstreken op 16 juni samen met cliënten, vrijwilligers en medewerkers de start van de bouw van het nieuwe Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe gevierd. Met dit nieuwe gebouw blijft ZGA e.o. hun vertrouwde kwaliteit van zorg en behandeling bieden, maar in een omgeving die beter past bij deze tijd én de toekomst.

Danny Huizer, Locatiemanager: “Het wordt een gebouw met de sfeer en uitstraling die uitgaat van het healing environment concept. Het past zowel van binnen als van buiten meer bij deze tijd en sluit goed aan bij de behandelingen die we onze cliënten hier bieden. Na hun revalidatie of herstel bij ons, moeten mensen zich thuis weer kunnen redden. Het is belangrijk dat zij dagelijkse handelingen zo goed mogelijk kunnen trainen. Het nieuwe gebouw ondersteunt die doelstellingen en ook de sfeer en inrichting dragen bij aan de revalidatie of het herstel.”

Nieuwe naam

Er is bewust gekozen voor een eigen naam: Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe. Danny: “Het gebouw krijgt straks een eigen ingang en sfeer en we bedienen hier de hele regio, vandaar de naam Oost-Veluwe.”

Gefaseerd bouwen

“De bouw kent verschillende fasen. We starten nu aan de westkant, als dat deel begin volgend jaar gereed is, gaan we aan de slag met de oostzijde van het gebouw. Ondertussen gaat de zorg en behandeling van revalidanten gewoon door. Dat betekent dat we ook tijdens de bouw rekening zullen houden met bijvoorbeeld de rusttijden van de cliënten. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we eind volgend jaar de deuren openen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?