Brandweer Ugchelen zet de deuren wijd open

Woensdag 13 mei 2015

Door Redactie

Zaterdag 6 juni organiseert brandweerkorps Ugchelen een open huis in het centrum van Ugchelen. Ter hoogte van de Molecatenlaan is iedereen van 11:00 tot 16:00 van harte welkom om het brandweervak van dichtbij te bekijken. Er zijn verschillende demonstraties, en bezoekers kunnen zelf ook aan de slag. Een leuk uitje voor de hele familie!

Er worden verschillende demonstraties gegeven. De bezoekers krijgen voorlichting over brandveilig wonen en advies over hoe verschillende blusmiddelen het best kunnen worden gebruikt. Daarnaast is te zien hoe iemand uit een autowrak wordt geknipt en kun je in de hoogwerker mee omhoog. Verder kan de echte durfal met ademlucht de rookcontainer in om van daaruit de uitgang te vinden. En natuurlijk kan het voertuig van brandweer Ugchelen van dichtbij worden bekeken.

Het complete programma staat op Facebook van brandweer Ugchelen en op de website www.brandweerugchelen.nl. De open dag is niet bij de kazerne maar in het centrum van Ugchelen/hoek Molecatenlaan. Je bent van harte welkom op zaterdag 6 juni!

Nieuwe collega’s gezocht

Korps Ugchelen is ook op zoek naar nieuw talent. Ben je benieuwd of brandweerman of –vrouw ook iets voor jou is? Ga dan naar www.brandweerugchelen.nl, je vindt hier onder andere de contactgegevens van brandweer Ugchelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!