Help de bevolking van Oekraïne

B&W geven Jan Kerseboom de Erepenning van Apeldoorn

Maandag 27 januari 2014

Door Peter Vroon

De Goedlachse Brombeer Jan Kerseboom kreeg zondagmiddag de Apeldoornse Erepenning en een oorkonde uitgereikt door de wethouder en locoburgemeester Olaf Prinsen. Jan heeft 20 jaar lang het muzikale hart bepaald in Bluesminnend Apeldoorn. Over heel de wereld is het Blues Café van Jan Kerseboom bekend.

Wanneer je in het Bluescafe gespeeld hebt, tel je wereldwijd mee. Jan heeft altijd zijn nek uitgestoken om allerhande muzikale stromingen in zijn ’tempel’ te laten spelen. In het Blues Café hebben, in twintig jaar tijd, meer dan vierduizend bands uit binnen- en buitenland opgetreden. Gesteund door een team van vaste vrijwilligers, is het Blues Café geworden tot wat het nu is.

Jan was zichtbaar onder de indruk van het gebeuren. Als ondernemer, zonder enige vorm van subsidie, heeft hij Apeldoorn een geweldige muzikale prikkel gegeven. Jan is in die 20 jaar in alle gevallen een voortrekker geweest, vaak nageaapt door anderen. Maar er is er maar één die kan brommen en lachen: Hulde Jan je hebt de penning verdiend.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?