Café “Polska”

Maandag 18 juni 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Als deel van mijn participerende fotografie heb ik een bezoek gebracht aan dit café in de Marktstraat. Doel: met eigen ogen nagaan of – zoals veel kranten schrijven – een Pool en alcohol een gevaarlijke combinatie is, met bijwerkingen als vechtpartijen, agressie en geschreeuw.

Het lokaal was afgeladen vol, iedereen keek naar de wedstrijd Polen-Tsjechië, een belangrijke wedstrijd, bij verlies is het exit Polen. Jammer, Polen heeft verloren. Bedrukte stemming, veel bier, een enkele persoon merkbaar “te veel”, maar dat is normaal in de horeca. Later een bezoek gebracht aan “De Fluit”. Ook daar een enkele met “te veel”. Het gedrag van de Polen is dus “Marktconform”. In café Polska uiterst vriendelijk en voorkomend behandeld, geen problemen met foto’s maken. Het was gewoonweg gezellig. Dus PVV-stemmer: u heeft ongelijk.

Over “De Fluit”, een in mijn alcoholische periode frequent bezochte lokaliteit: daar was net zo veel leven als “een foetus op sterk water”. Jammer, deze uitgaansgelegenheid verdient meer, bruine kroeg inrichting, veel speciaal bieren, hartelijke bediening.

Tussendoor trouwens een aantal uren in het Bluescafé doorgebracht. Jan schenkt alcoholvrij witbier, heeft goede muziek (optreden van THE AM 5) en er zijn toegankelijke bezoekers.

Dit was dus “mijn” stapavond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!