Campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ van start in Apeldoorn

Dinsdag 28 november 2023

Door Redactie

Een avondje naar de bioscoop, een dagje uit, een weekendje weg, of gewoon even lekker sporten – voor de meeste mantelzorgers is dit vaak al een ongekende luxe. Daarom staat de maand december bij stichting de Kap weer helemaal in het teken van de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’. Een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven die bereid zijn een paar uurtjes per maand de taken van een mantelzorger over te nemen, zodat deze even kan ontspannen.

Mantelzorgers verdienen rust

In Nederland staan ruim vier miljoen mantelzorgers dag in dag uit klaar om hun naasten de nodige zorg en ondersteuning te geven. In de drukte van alledag wordt nog wel eens vergeten dat ook zij momenten van rust en ontspanning nodig hebben.

Iedereen kan helpen

“Je hoeft echt geen professionele zorgverlener te zijn om de taken van een mantelzorger tijdelijk over te nemen”, zegt Laura Vrijsen, vrijwilligerscoördinator bij de Kap. “De hulpbehoevende naaste een beetje gezelschap houden en wat aandacht geven of samen een eindje wandelen kan al veel betekenen voor een overbelaste mantelzorger.”

Oproep aan inwoners van Apeldoorn

De campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ roept inwoners van Apeldoorn via posters en flyers op om zich aan te melden als vrijwilliger Vervangende Mantelzorg. Daarnaast is de oproep ook te zien aan het begin van iedere film bij Filmtheater Gigant. Stadsgenoten die bereid zijn om mantelzorgers af en toe een helpende hand te bieden kunnen zich melden bij Laura Vrijsen via: 06 345 529 50, of mailen naar l.vrijsen@dekap.nl.

Meer informatie over vervangende mantelzorg vind je op de site van de Kap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!