Caterplein Apeldoorn ondergaat groene transformatie

Woensdag 30 augustus 2023

Door Kevin van Es

De Apeldoornse binnenstad staat voor een transformatie. Het centrum verandert in Stadspark Apeldoorn. De stad gaat nog meer groen uitstralen. Ook het Caterplein ontkomt niet aan de veranderingen. In 2023 start de gemeente met het vergroenen op en rond de grootste uitgaansplek van Apeldoorn, zo meldt de gemeente op haar site. Buiten de groene-transformatie wordt er ook gekeken naar de verlichting.

Plantvakken

Er worden plantvakken toegevoegd in de Museumpassage, de straat tussen CODA en ACEC. De klinkers aan de randen de passage worden vervangen door vakken met bloeiende planten en heesters. De gemeente verwacht in het najaar van dit jaar groen aan te brengen op en rond het plein. Op locaties waar het maken van plantvakken onmogelijk is, kunnen er bloempotten geplaatst worden. Zoals de rode potten in de binnenstad.

Bekijk hier de ontwerpen rond de vergroening op het Caterplein.

Verlichting

Het plein gaat niet alleen meer stralen door alle vergroening, ook de nieuwe verlichting in de aanlooproutes van het Caterplein zorgen voor een andere uitstraling van het Apeldoornse plein. De verlichting gaan we terugzien in de vorm van lichtpoorten.

Vergroenen

De Parkstraat, van het Stationsplein tot Paleis Het Loo, wordt de komende jaren vergroend. Caterplein en omgeving is onderdeel van dit project. In 2022 zijn de voorbereidingen gestart voor Parkstraat-Zuid, dit is de Hoofdstraat van het station tot de Oranjerie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!