Chef Special. Kruidig avondje

Zondag 21 april 2013

Door Stadsmens

Wat nu als je Gigant binnenkomt, de zaal vrijwel vol is en de eerste 15 rijen vrijwel zonder uitzondering je kind zou kunnen zijn. Ik waan me op een ‘vol verwachting klopt mijn hart’ Havo 4 feestje. Opgewonden blikken en rode koontjes van 400 kids die afwachten wat komen gaat. Hoewel, de meeste weten wel wat ze te wachten staat, zo blijkt even later. Jongenshanden dwalen stiekem af naar meisjesbillen en dromerige blikken gaan richting het nog lege podium. De mannen van Chef Special laten het opgewonden volkje nog heel even wachten maar dan gebeurt het: de mannen komen op en vanaf de eerste tonen is de zaal een groot bewegend korenveld bij windkracht 8.

Chef Special is een bijzonder bandje. Ik zag ze eerder tijdens Festival Mundial in de zomer van 2012 en toen al vond ik ze te gek. Nu lekker dichtbij werd het alleen maar beter. Ondanks een relatief rustige periode waarin aan een nieuw album werd gewerkt en de een niet heel fitte zanger Joshua Nolet wist het Haarlemse bandje Gigant nummer na nummer op zijn kop te zetten. Veel ouder werk en een enkel nieuw nummer zorgen voor een pakkende setlist met heel veel afwisseling.

Chef Special is zeker geen ‘kids’ band maar een volwassen band die een mix brengt van hiphop, reggae en rock. Ze overgieten dat  mengsel met de meest prachtige melodielijnen en brengen dat muzikaal ook nog eens heel verantwoord. Een baksel dat een heel eigen geluid en smaak kent. Mooie jongens ook, die vooral de vele naar het podium lurkende meisjes ongetwijfeld de nodige kriebels op de bekende puberlocaties bezorgen. Het hoort allemaal bij een avondje Chef Special. Zo van een afstandje bekeken ben ik blij dat ik geen 16 meer ben maar er nog wel net zo van kan genieten. Zonder de kriebels dat wel, je kan niet alles hebben.      

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!