CU wil duidelijkheid over schrappen zorgverzekering Menzis

Dinsdag 10 juli 2018

Door Daniel van Harmelen

De ChristenUnie wil duidelijkheid over het beëindigen van de collectieve zorgverzekering voor de gemeente Apeldoorn. In januari zei het college van B en W dat het voor nog eens vijf jaar getekend had bij de zorgverzekeraar, maar nu houdt die samenwerking abrupt op.

In een raadsbrief, verzonden op 31 januari 2018, staan alleen maar positieve woorden. ,,Het contract met Menzis kende een looptijd tot 31 december 2017. Met ingang van 1 januari 2018 is het contract verlengd voor een periode van 5 jaar. Hiermee borgen wij dat onze inwoners de komende vijf jaar verzekerd zijn van een goede en betaalbare zorgverzekering.”

Dat strookt niet met de huidige realiteit, nu Menzis vanaf 1 januari 2019 het contract beëindigt. In een net openbaar geworden raadsbrief uit juni 2018 zegt de gemeente Apeldoorn dat het besluit van Menzis wel juridisch houdbaar is. ,,De Eenheid Veiligheid en Recht heeft bevestigd dat de juridische grondslag voor het beëindigen van het contract correct is”, aldus de brief uit juni. ,,Wel onder die voorwaarde dat Menzis voor 1 juli 2018 het contract schriftelijk opzegt.”

Verbaasd

ChristenUnie-raadslid Ben Bloem is verbaasd. ,,Kennelijk is er in een half jaar tijd, tussen het ondertekenen van een contract voor vijf jaar, en het opzeggen van de samenwerking, iets veranderd. Kan dat wel? We willen een uitgebreidere uitleg, met ‘dit is juridisch correct’ is dit nog niet verklaard”.

De gemeente Apeldoorn zegt nu gezamenlijk op te willen trekken met andere gedupeerde ‘Menzis-gemeentes’ om te komen tot een oplossing. Ook zou de gemeente inmiddels adviesbureau BS&F in de arm hebben genomen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!