Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn bestaat 5 jaar

Vrijdag 6 juli 2018

Door Redactie

Team DVDD

Ook in Apeldoorn wordt op 10/10 de Dag van de Duurzaamheid weer georganiseerd, alweer voor de 5e keer!

Wat doen we?

Op verschillende plekken in Apeldoorn worden duurzame activiteiten georganiseerd. Iedereen kan zijn eigen duurzame activiteit kiezen. Want als je goed om je heen kijkt, zie je dat duurzaamheid heel dichtbij is. Op heel veel plekken is er een keuze voor een duurzamer alternatief. Dit jaar gaan we met elkaar zorgen dat vele ondernemers, scholen en organisaties dat gaan laten zien. Doe je mee? Meld je dan aan via dvdd.apeldoorn@gmail.com.

Zwitsal

Op het Zwitsalterrein zal een speciaal event voor jeugd en jongeren worden georganiseerd. Het accent zal hier liggen op plastic: Is het afval? Of een grondstof? Wat doen we aan de plastic soep? Is er een goed altrnatief? ROC Aventus, Kringloopcentrum Foenix, Waterschap Vallei en Veluwe, Theaterschool Tim Koldenhof, Area055, CODA, energieregisseurs en vrijwilligers zijn druk bezig een spannend en duurzaam programma te maken.  In de ochtend wordt het speciaal toegesneden op ruim 600 techniek-studenten van het ROC. In de middag zijn kinderen met hun ouders welkom om op een actieve manier het thema te ervaren.

De Maten

Daarnaast zijn er plannen om op de Egelantier in de Maten in samenwerking met de ondernemers, duurzame producten in de spotlight te zetten.
Ook koningin Eco van Apeldoorn is er weer bij! Zij roept op tot actie en zal de hele dag door met haar hofhouding de activiteiten bezoeken. We willen opnieuw laten zien dat we met zijn allen duurzaamheid belangrijk vinden. Dus doe mee! Organiseer ook een duurzame activiteit en meld je aan!

Aanmelden?

Meld je bij ons aan als je meewilt doen met een van de bovenstaande initiatieven of als je zelf op 10/10 een duurzame activiteit wilt organiseren. Ook voor vragen over de Dag van de Duurzaamheid kun je met ons contact opnemen dvdd.apeldoorn@gmail.com
Zie ook:

  • http://www.duurzaam-apeldoorn.nl
  • http://www.facebook.com/DuurzaamApeldoorn
  • http://www.twitter.com/dvddapeldoorn

Over Urgenda’s Dag van de Duurzaamheid

Stichting Urgenda organiseert jaarlijks op 10 oktober (10/10) landelijk de Dag van de Duurzaamheid. Het doel van deze dag is om duurzaamheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen. In het hele land haken organisatieteams aan met evenementen die volledig in het teken staan van duurzaamheid, veelal met een eigen thema. Ook in Apeldoorn is een team van vrijwilligers actief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!