De Maten in Geuren en Kleuren

Vrijdag 28 februari 2014

Door Redactie

StrangeArt

Stichting Ontmoeting de Maten (SOM) organiseert op zondag 2 maart 2014, vanaf 13.30 uur, “De Maten in Geuren en Kleuren” in De Drie Ranken te Apeldoorn. Door het organiseren van deze activiteit wil Stichting een bijdrage leveren aan het bevorderen van onderling begrip en respect voor elkaar ten gunste van de leefbaarheid in de wijk.

Evenals de voorgaande jaren bestaat het programma van 2 maart uit drie onderdelen: er zullen 19 stands zijn met informatie over culturen en organisaties; 6 workshops en het optreden van 6 dans- en muziekgroepen. Kinderen kunnen meedoen aan de workshop ‘papieren marmeren’ en zich laten schminken.

‘De Maten in Geuren en Kleuren’ is een jaarlijkse culturele ontmoeting die al acht keer is georganiseerd. Het presenteren van aspecten van diverse culturen die er in de Apeldoornse samenleving vertegenwoordigd zijn staat centraal. Bezoekers krijgen de gelegenheid daar kennis mee te maken; maar ook om elkaar te ontmoeten.

Dit jaar ligt het accent op de Surinaamse cultuur. Dit komt tot uiting in een workshop die de Surinaamse dichter Blaw – Kepanki gaat geven en in het optreden van de Surinaamse band Caribbean Boys. Blaw – Kepanki is overigens de schrijversnaam van Oscar Kemble, geboren in Paramaribo in 1942. Hij wordt gezien als een van de weinigen onder Surinaamse dichters die ook een literatuur theoretisch fundament voor zijn poëzie aangeeft.

Het programma van de dag wordt officieel geopend door wethouder Paul Blokhuis.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.stichtingontmoetingdematen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!