Help de bevolking van Oekraïne

Deelnemers en organisaties doneren € 9.755,- aan KiKa

Donderdag 9 februari 2012

Door Randy Gasper

Joke de Wolde

Trotse voorzitter Frans Mulderij van de Midwinter Marathon is blij: “We hebben niet lang na hoeven denken bij het zoeken naar een nieuw goed doel. Het is echt hartverwarmend dat er zoveel geld is opgehaald. Als je nagaat dat er nog ontzettend veel onderzoek nodig is naar kanker bij kinderen dan is het prachtig te constateren dat deelnemers en bedrijven gul doneren. Komende edities willen we dit bedrag vermenigvuldigen, bijvoorbeeld doordat lopers zich kunnen laten sponsoren door familie en vrienden.”

Vanaf dit jaar is de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon een relatie aan gegaan met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deelnemers konden bij inschrijving voor de editie van afgelopen zondag een vrijwillige bijdrage geven aan dit goede doel. Ook enkele bedrijven gaven hieraan gehoor wat geresulteerd heeft in een opbrengst van in totaal € 9.755,-.

KiKa werft fondsen die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Dit geld komt ten goede aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Verder wordt er hard gewerkt wordt aan de komst van het Nederland Kinder Oncologisch Centrum. Een onderzoek- en zorgcentrum voor kinderen met kanker. De huidige zeven centra die door KiKa gesteund worden gaan samenkomen en samenwerken in dit nieuwe centrum dat het grootste van Europa wordt. Dit centrum moet er komen om de ambitie van KiKa te kunnen realiseren: 95% genezing in 2025. Door de komst van dit centrum zal het niveau van onderzoek en de omvang sterk gaan stijgen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?