Help de bevolking van Oekraïne

Dennis Licht (A.V.’34 Apeldoorn) wint de crosscup in Mol

Maandag 10 november 2014

Door Redactie

AV'34

Apeldoorner Dennis Licht (A.V.’34 Apeldoorn) heeft zondag de CrossCup-manche aan het Zilvermeer in Mol gewonnen. Na een wedstrijd over 9,2 km finishte Licht in het zand in een tijd van 29:08. Abdelhadi El Hachimi kwam als tweede, en eerste Belg, over de streep op 6 seconden. Pieter-Jan Hannes vervolledigde het podium. Mohamed Beirouk werd vierde, Michel Basemans vijfde. Ronald Schroer werd veertiende.

Met Louise Carton en Dennis Licht kreeg de eerste individuele manche van de Lotto Crosscup in Mol twee verdiende, zij het voor buitenstaanders verrassende, winnaars. Door de wegens blessures gedwongen forfaits van D’Hoedt, Abdi en Tijtgat en de afwezigheid van Isaac Kimeli leek de rode loper uitgerold voor Pieter-Jan Hannes. De atleet van Olse had vorig jaar slechts nipt de duimen moeten leggen voor Kibet, en leek ook van bij de start het initiatief naar zich toe te trekken.

Enkel de Nederlander Dennis Licht kon aanvankelijk het hoge tempo volgen. Achter dit tweetal leidde een sterke Koen Naert de achtervolging in het gezelschap van Van Koolwijk, Ruell, de broers Basemans en de Mauretaniër Beirouk.

Terwijl Koen Naert alle illusies op een podiumplaats aan zijn neus zag voorbijgaan toen een achtervolger hem een spike uit trapte, tekende Abedelhadi El Hachimi voor de remonte van de dag. De Luikenaar die zijn start compleet de mist had zien ingaan, liep aan het eind van de derde ronde in het spoor van de beide leiders en zou tot het bittere einde aanklampen.

Niet zo Pieter-Jan Hannes, die bij de eerste aanval van Dennis Licht moest passen en moeite zou hebben zijn derde plaats veilig te stellen. Licht, een puike 5.000 meter specialist, stevende naar een makkelijke zege. Maar dé prestatie kwam van El Hachimi, die terecht hoge ambities mag koesteren voor de rest van het criterium.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?