Douchen zonder toestemming in het slaaphuis; Politie pakt je op!

Vrijdag 14 november 2014

Door StrangeArt

© Strangeart

Je woont in het slaaphuis (Omnizorg) en je bent te laat voor je ochtend douche. Geen probleem dan ga je douchen in de  “passanten douche”.  Maar men laat daar ook iemand naar binnen om naar het toilet te gaan. Hij poept en het stinkt vreselijk. Je moet bijna kotsen van de lucht en je vertrekt. Om er toch fris uit te zien ga je – na melding bij de portier – naar de normale douches. Foute boel dat douchen zonder expliciete toestemming.

Straf volgt direct: je komt uit de douche en daar staan twee (!) politieagenten, ze pakken je beet en brengen je naar buiten. Straf volgt direct: schorsing en je mag niet meer in het slaaphuis slapen. De aanklacht: douchen zonder toestemming. Hoe verder?, je bent 66 jaar, en moet maar buiten slapen

Dit interview is zonder wederhoor, maar het past goed in de andere verhalen die ik hoor over Omnizorg: Willekeur en machtsmisbruik. De foto: De fris gedouchte man, tijdens zijn maaltijd bij Menorah. Na het nuttigen van zijn maaltijd zoekt hij een beschutte slaapplaats. Ik stap in mijn auto en zie dat het buiten 6 graden is. Of het vannacht vriest weet ik niet. Maar ik – als 65 jarige – kruip straks in mijn warme bedje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!