Drive thru diplomering op Edison College  

Dinsdag 30 juni 2020

Door Redactie

Alle geslaagde leerlingen tekenen tussen eind juni en begin juli hun diploma. Maar in verband met de RIVM-richtlijnen rondom corona moeten de scholen dit jaar creatief zijn. Want een volle aula met geslaagden en familie is geen optie dit jaar. Daarom geven veel VO-scholen er dit jaar een andere draai aan. Zo ook het Edison College. Zij houden een heuse diploma drive thru.

Het Edison College kiest er dit jaar voor de diploma-uitreiking buiten te laten plaatsvinden en combineert de diploma-uitreiking met het gala: de leerlingen is gevraagd zich feestelijk uit te dossen en (samen met hun ouders) in de auto naar de extra lange diploma-uitreiktafel te rijden. Hiervoor wordt een speciale ‘drive thru’ ingericht, met langs de route verschillende marktkraampjes en een DJ.

Het is belangrijk dat alle leerlingen, ondanks de coronacrisis, hun middelbare schoolperiode toch op een bijzondere, feestelijke en onvergetelijke manier kunnen afsluiten”, vertelt Carla van der Velden, docent op Edison College. ,,Zo zullen de leerlingen in de rit naar de diploma-uitreiktafel een hapje en een drankje aangeboden krijgen en een goed gevulde goodiebag, gesponsord door verschillende organisaties en bedrijven die deze actie een warm hart toedragen.”

De leerlingen en hun ouders verlaten de auto alleen voor het tekenen van de diploma en een fotomoment. Daarbij zal de leerling kort worden toegesproken door zijn/haar trotse coach/mentor. Ook draait er op verschillende schermen een presentatie met beelden van alle schooljaren. Op deze manier hopen we onze leerlingen een bijzondere herinnering mee te geven”, meldt Van der Velden.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!