Duif gered door brandweer

Zaterdag 24 maart 2012

Door Redactie

Redmar de Haan

Elk jongetje heeft er stiekem wel eens van gedroomd: brandweerman worden. In Apeldoorn is het – zeker als de zon en de droogte ons in de ban houdt – nog best een spectaculair beroep. De Veluwe is een kwetsbaar gebied en in de lente en zomer rukken menige brandweerwagens uit voor heidebranden. Veelal met succes worden deze geblust en wordt erger voorkomen.

Afgelopen vrijdag stond de brandweer toch mooi maar weer te helpen bij de enorme lekkage van een pijpleiding ter hoogte van de Eglantier. Echte kerels die brandweerlieden.

Ook zaterdag mochten de helden weer uitrukken. Apeldoorner Redmar de Haan zag tot zijn schrik iets op de kop hangen aan een stuk gaas op het balkon van een leegstand appartement in de Hoofdstraat. Vlak boven de winkel van Björn Borg. Een zelfmoord poging? De Haan aarzelde in elk geval geen moment en belde de brandweer. Met twee wagens sterk arriveerde de brandweer in het centrum.

Met de ladders uitgeschoven voorkwam de brandweer erger. Het bleek een heuse duif. Het diertje werd gered van een val, maakt het naar omstandigheden goed en is voor de zekerheid meegenomen voor nader onderzoek door de dierenambulance.

De brandweer van Apeldoorn is weer een heldenverhaal rijker.

Bekijk hier de beelden van Redmar de Haan gemaakt met zijn iPhone:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!