Een enerverend weekend in Gigant!

Dinsdag 21 januari 2014

Door Gerard Oltmans

Rene Koele

Afgelopen weekend was er weer veel te doen in Gigant, een druk bezocht Stadsfeest, een druk bezochte Kraamkamer en een middag en een avond Afterslag. Tja dat Afterslag dan wat minder bezocht wordt is jammer maar wel te begrijpen. Niet dat het stil was zeker niet, maar de optredens tijdens Afterslag hadden een vollere bak verdiend. De kwaliteit van de aanwezige bands verdiende dat.

De afwisseling in optredens  tussen Cafe en Popzaal is trouwens prettig je beweegt wat en je kunt je even terugtrekken om weer bij te komen van het muzikale geweld in de Popzaal. Ook de snack kar van Manfriet voor de deur is een sterke. Werd dan ook druk gebruik van gemaakt met alle variaties dressing die er maar te bedenken zijn. Heerlijk! De komende dagen maar wat extra opletten, dan komt het weer goed.  De optredens werden zeer gewaardeerd maar het lastige voor het publiek is natuurlijk dat door de noodzakelijk strakke programmering er weinig ruimte was voor een toegift, alhoewel er regelmatig om geroepen werd.

Om gelijk door te gaan van van Noorderslag naar Afterslag met de bijbehorende afterparty was voor de bands een duidelijke Aanslag (op hun conditie). Dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat de optredens begonnen met een excuus voor het brakke uiterlijk en de meeste musici op water stonden. Maar eerlijk gezegd na de eerste paar nummers was er niets meer van te horen en knalde het geluid de boxen uit alsof er geen Noorderslag was  geweest.  Het positioneren van de bands in het Cafe in combinatie met de betere verlichting was voor de fotografen in ieder geval een hele prettige. Voor de musici was er het voordeel dat er niet voor hun langs gelopen werd en voor het publiek dat het geluid op hun afkwam ipv gebounced via de glaswand. Een verbetering dus, ben benieuwd of daar met de komende/gewenste verbouwing rekening mee gehouden wordt. Een geslaagd weekend met voor iedere smaak een kwaliteit in huis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!