Een groots “Serious Xmas Party” in Gigant,

Maandag 23 december 2013

Door Gerard Oltmans

Angela Stouten

 

Party klinkt eigenlijk veel te tutterig, het was gewoon weer feest in Gigant voor een uitverkochte zaal. De Apeldoornse rock-band Carve organiseert elk jaar, in het weekend voor kerst, de Serious Xmas Party. De opbrengst van deze avond gaat naar het doel dat 3FM Serious Request dat jaar heeft gekozen.

Carve trad op met Paulo Mendonca met Jay-Tee Teterissa, Sabine Uitslag met de SOS Band, Nikki Milou, Emiel Goedkoop, Yayz en de Mighty Horns van Fred en Morris.

Het avond begon met de aankondiging dat het Apeldoorns Glazen Huisje dit jaar 16.000 euro had opgehaald. Daarna kon het feest beginnen en het werd meteen duidelijk dat iedereen er plezier in had. Door de swingende sound zag je heel wat heupen in een welgevallige beweging komen, veelal door de drukte met een pas op de plaats, maar toch… de swingende geluiden maken gewoon wat los in mensen. Eigen nummers, covers, duetten en solo’s, iedereen kon zijn culturele ei kwijt. Over ei gesproken (moet ik even kwijt) die Richard van Carve heeft wel een gave strot zeg. Yayz bracht haar rap in een strak ritme met duidelijk verstaanbare (mooie) tekst. Gaaf!  Mooie (letterlijk en figuurlijk) backing vocals, de funky sound van Paulo, de woeste wapperende haren van Sabine alles werd uit de kast gehaald voor het feestje. Op zo’n manier is het leuk geven!

Carve weer bedankt en tot volgend jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!