Een pittig metal avondje in Gigant met Epistulum, Disquiet en Black Rabbit

Zondag 26 maart 2023

Door Henk Schrier

Voor de deur van het poppodium Gigant in Apeldoorn gaan  de eerste  metalfans op vrijdagavond 24 maart naar binnen. Vanavond maken drie bands hun opwachting waarvan de laatste band Black Rabbit hun release show heeft, bij binnenkomst was de zaal nog behoorlijk leeg, naarmate de avond verliep werd het drukker en bij de laatste band was gezellig gevuld met metalfans. De eerste band Epistulum trapte af en deed zijn best om het handje vol publiek , dat op dat moment aanwezig was ,enthousiast te maken. Helaas voor deze band lukte het niet echt ondanks dat ze naar mijn mening een goede show gaven.

Nadat deze show afgelopen was werd  er begonnen met het ombouwen voor de volgende band, het ombouwen was klaar nog even kort een soundcheck en de heren van Disquiet konden beginnen met spelen, prettig voor hun was dat de zaal al wel voller was gelopen, het enthousiasme begon ook toe te nemen ik denk dat het publiek ook al warm was gespeeld door de voorgaande band, na het spetterende optreden van deze band, werd het podium klaar gemaakt voor de release show van Black Rabbit.

Over hun nieuwe album wordt het volgende gezegd: ”De meedogenloze knaagdieren van Black Rabbit zetten hun verhaal voort door hun concept een sterke ruggengraat te geven. De chronologische volgorde van het album vertaalt zich letterlijk in de patronen, tempo’s en de activiteit van het menselijk brein tijdens het slaapproces. Aan deze structuur hangt het verhaal van Black Rabbit die zijn slachtoffers in slaap hypnotiseert (door hen uit zijn boek voor te lezen), om ze vervolgens tot de hel te veroordelen. Voordat ze door de poorten van de hel worden gesleept moeten ze echter een aantal taken uitvoeren, zodat ze begrijpen waarom dit hun lot is. Na die bekende eerste schok van energie die je voelt wanneer je bijna in slaapt valt, word je meteen meegesleept in de tragedie van het lot van een krankzinnige.”

Al met al vond ik het een geslaagde avond.

Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de bands:

De Facebook pagina van Epistilum, pistulum

Disquiet website

Black Rabbit website

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!