Een Smokin Dope and Rock n’ Roll Night met Andy Frasco & The U.N.

Woensdag 9 december 2015

Door WillliamMusiceater

Rick de Visser

Na een spetterend concert afgelopen zomer op het StadsOase Festival in Apeldoorn (zie Apeldoorn Direct http://bit.ly/1M2v1aU en zijn spontane afterparty in het Bluescafé Apeldoorn besloot een grote groep fans uit Apeldoorn een busreis te organiseren naar het Concert  in Deventer. Deze groep fans waren genoemde optredens niet vergeten en wilden wederom een live optreden van Andy Frasco en zijn United Nations band meemaken. Spontaan werd een ‘Happy Andy fan busreis’ georganiseerd en konden de Apeldoorns fans van Andy comfortabel heen en terug reizen naar het Concert in Deventer.  

Na een kort voorprogramma van de Nederlandse band La Garçon  die een mix speelt van  R&B met een Gospel/Funk saus kon het echte muziekfeest beginnen.

Andy Frasco is een graag geziene gast op festivals, maar weet natuurlijk ook met gemak een zaal op zijn kop te zetten. En inderdaad. Want ,nadat hij  speciaal de fans uit Apeldoorn  had verwelkomt, werd al bij het eerste nummer binnen no-time de zaal op zijn kop gezet!

Wat dit podiumdier met zijn United Nations  band teweeg brengt bij het publiek is pure party muziek . Feestbeest singer-songwriter Andy Frasco noemt zelf zijn muziek: Party Blues with a touch of Barefoot Boogie. En inderdaad een heerlijke feestelijk mix van  ‘party blues’ , soul, overgoten met southern rock  boogie en een flinke dosis ska.

Nou.. met deze muzikale cocktail kregen Andy en zijn muzikanten in no time  Het Burgerweeshuis op de knieën.

Of beter gezegd werd er door  het enthousiaste publiek volop meegedanst en gezongen.

Al springend en dansend over en voor het podium en zelfs hangend boven het podium bracht hij  met de band naast eigen werk van zijn albums ook enkele covers ten gehore. Met nummers zoals Sunny Day Soldier, Main Squeeze, What More Can I Say,  Stop Fucking around It’s Been A Struggle, Shakin Ain’t a Crime, To See You Smile en Smokin Dope & Rock n’ Roll werd het samen met zijn onafscheidelijk favoriete fles Duitse kruidenlikeur; inderdaad een heerlijke  Smokin Dope and Rock n’ Roll Night met Andy Frasco & The U.N. !  (zie de video-impressies).  

Op commando van Andy sprongen  de U.N. bandleden per duo  van het podium om vervolgens pal voor het podium  ronkende solo shows ten gehore te brengen.

Man oh man Andy Frasco & zijn U.N. Band  weten hoe je een spetterend feestje moet bouwen.

Ik heb zelden een concert gezien waar vanaf het begin tot het einde zoveel energie vanaf spatte . Enige nadeel.. je bent vaak bekaf na een optreden van Andy Frasco en zijn band. Want met  meer dan 250 shows per jaar weet Andy wel hoe hij een feestje moet bouwen.

Zijn muziek is van het genre die iedereen vrolijk maakt. En zoals hij zelf tijdens het optreden predikte aan het publiek ‘..in deze boze wereld moet muziek verbinden , vrolijk maken…”  En toen ik deze avond om mij heen keek slaagde Andy daar uitstekend in . Halleluja..

En als Andy Frasco met al zijn bandleden vervolgens direct na het concert met zijn fans uit Apeldoorn op de foto wil. . is het feest helemaal compleet..

Na een zomer vol festivals, waaronder de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland  is Andy Frasco dus weer terug in Nederland.

In ieder geval heeft Andy Frasco  de fans uit Apeldoorn  beloofd  in 2016 weer een concert te geven in Apeldoorn.

Een band die je beslist een keer live moet mee maken en dat kan nog voordat het zijn Europese tour verder vervolgt door Tsjechië en Duitsland in december op:

Dec 09         Doornroosje Nijmegen, Netherlands                     

Dec 10         Patronaat     Haarlem, Netherlands              

Dec 11         Cafe Wilhelmina      Eindhoven, Netherlands           

Dec 12         Poppodium Bibelot Dordrecht, Netherlands                      

Dec 13         Neushoorn    Leeuwarden, Netherlands

Doen! Maar wees er snel bij de kaarten kunnen zomaar snel uitverkocht zijn.

Videoplaylist met alle impressies

https://www.youtube.com/playlist?list=PL1mWZQ4JL5vp0kLpAMt5uUjjGiIMD5g7l

Websites:

http://andyfrasco.com/

https://www.youtube.com/user/AndyFrasco

In samenwerking met Bluesmagazine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!