Een (voorlopig) parkje bij het station?

Maandag 26 maart 2012

Door Redactie

Randy Gasper

De ontwikkelingen bij het station schieten aardig op. Het busstation ligt perfect naast het prachtig opgeknapte en uitgebreide treinstation, het voorplein ligt er mooi bij met een levendige bowl voor skaters die met deze lentedagen weer volop actief zijn en er staan schitterende gebouwen om in te wonen en werken (belastingsdienst, winkels enz.).

Ook de fietsen hebben een eigen plek gekregen in een dubbelvloerse stalling en zowel de taxichauffeurs als de ophalers en wegbrengers kunnen nu overzichtelijk parkeren. Een mooi resultaat van een jarenlange metamorfose. Maar het is nog net niet af.

Er ligt alleen nog één stuk braakliggend terrein gelegen op de splitsing van de Hoofdstraat en het Stationsplein. De gemeente laat ons weten dat dit terrein is gereserveerd voor een woningbouwcomplex met ruimtes voor winkels en horeca op de bagane grond. De huidige crisis (zowel in de huizenmarkt als de zaak Grondzaken) leert ons dat haast echter niet geboden is. Het terrein zal daarom nog wel even braak liggen.

Op welke termijn er zal worden gebouwd is nog niet bekend, tot dan toe lijken we genoeg te moeten nemen met een mogelijk tijdelijk parkje. De grond is hier onlangs strak getrokken en er zijn picknickbankjes geplaatst. Wie het weet, mag het zeggen.

Is dit een goed en leuk idee? En wat zou jij hier (voorlopig) willen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!