Een zonnige oranje dag

Dinsdag 27 april 2021

Door Peter Vroon

Het was lekker weer en veel straten waren versierd. Ondanks dat het geen Koningsdag was zoals we voor corona gewend waren, was het toch nog een zonnige oranje dag. Fotograaf/verslaggever Peter Vroon maakte er een filmpje van.

“Het was relatief rustig op de straten”, merkt Peter terwijl hij vroeg op pad is. Toch blijkt later op sommige plekken wat drukte te ontstaan. Zo adviseerde de gemeente Apeldoorn aan het einde van de middag niet meer naar het Oranjepark te komen. Volgens een van de bezoekers was het daar ‘gewoon gezellig’. “Weinig toezicht tot het laatste uur. Eerst kwamen er 2 boa’s, daarna een motoragent door het park heen en uiteindelijk het hele team. Er werd vooral gepraat. Het ging heel gemoedelijk; op z’n Apeldoorns.”

Buurtfeest

Wie een rondje door Apeldoorn reed zag rond die tijd ook op verschillende plekken dat (teveel?) buren elkaar opzochten. Een van onze verslaggevers zag hoe verschillende parkeerplaatsen volstonden alsof er een buurtfeest aan de gang was. Een andere verslaggeefster zag hoe studenten op een dakterras een eigen Koningsdag feestje maakten. Gek is het natuurlijk niet, want we hebben allemaal zin in gezelligheid, maar of het verstandig was…..?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!