Eend met blikje om snavel gered

Vrijdag 3 augustus 2012

Door Redactie

Dierenambulance Apeldoorn

Vrijdagochtend even na 7 uur hebben de dierenambulancevrijwilligers van afdeling OverGelder na vele pogingen de inmiddels bekende ‘eend met het blikje’ gevangen. De eend zorgde voor veel consternatie bij de buurtbewoners, wonende aan de vijver bij de Hovenlaan. Sinds enige tijd zwom daar een eend met een deel van een colablikje om haar snavel. Het arme dier kon daardoor niet eten.

Op 19 juli kwam de eerste melding over de eend bij de dierenambulance binnen. De ambulancemedewerkers en buurtbewoners deden vervolgens vele pogingen om de eend te vangen, maar de eend gaf zich niet makkelijk gewonnen!

Steeds was ze iedereen te snel af door steeds weer het water in te gaan. Zelfs de brandweer is nog het water ingegaan om haar proberen te pakken, maar ook zonder resultaat.

De vrijwilligers kwamen vervolgens in contact met mevrouw van Zanten die al 10 jaar de eenden trouw elke ochtend om 07.00 uur voert. In haar hebben de eenden vertrouwen en dat bood perspectief. Vrijdagmorgen was dan het zover. Na eerst de ambulance uit het zicht gezet te hebben, liepen de ambulancemedewerkers voorzichtig naar een plek achter de eenden toe. De eenden waren druk in de weer met het voer en zagen de medewerkers niet direct. Dit keer was de eend ver van de vijver afgelopen en kon ze daardoor met behulp van een schepnet worden gevangen! De ambulancemedewerkers en buurtbewoners waren blij en opgelucht.

De eend is gelijk naar opvang Noach in Halle gebracht voor verdere behandeling. Het blikje is inmiddels verwijderd, maar de eend is zeer mager. De verwachting is dat de eend minimaal 3 weken zal moeten aansterken, maar dat ze het waarschijnlijk wel zal redden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!