Kaldi met een nieuwe stijl in Apeldoorn

Donderdag 10 april 2014

Door Redactie

Kaldi

De afgelopen 2 weken is met veel plezier keihard gewerkt aan een volledige metamorfose van Kaldi Apeldoorn. Het resultaat mag er zijn; een moderne, uitnodigende gelegenheid met veel karakter en sfeer. Afgelopen zaterdag 5 april vierde Kaldi de heropening.

Het individuele nog persoonlijker
Nieuw, gloednieuw. Gert-Jan Schilder, sinds 1 december 2012 eigenaar van Kaldi Apeldoorn nuanceert: “Het is nieuw, zeker, maar dan wel nieuw dat teruggrijpt naar onze oorsprong, nu al weer bijna vijftien jaar geleden. De insteek was toen al de pure individuele koffie‐ en theebeleving in een mix van horeca‐ en winkelsetting. Dat is gebleven, sterker nog, dat individuele – denk aan de talrijke verschillende zetmethodes – is er alleen maar persoonlijker op geworden.”

Op de werkvloer
Hoe dat feest gestalte krijgt, wordt al bij het binnenlopen van de nieuwe Apeldoornse Kaldi meteen duidelijk. Je waant je, nee, je bent op de Kaldi‐werkvloer. Je staat in het magazijn van Kaldi. Achterin op elkaar getaste balen koffie. Links geen toon‐ maar een heuse werkbank. Daarachter tegen de wand koffie, koffie en nog eens koffie. Puurheid en eerlijkheid troef. Sobere strakke schappen. Metaalgrijze spanten. Stoeltjes aan lange, kantineachtig aandoende tafels. Forse industriële lampen aan kettingen uit het plafond.

Alles ademt een sfeer van hier wordt gewerkt. “Het product, koffie en thee dus, daar draait het allemaal om. Daar wordt aan, daar wordt mee gewerkt. Branden, roosteren, zetten, daar gaat het om bij Kaldi. Vandaar ook heel bewust de werkvloeruitstraling. Voor elke klant weer maken wij een eindproduct. Zijn of haar kopje koffie of thee, volgens precies de gewenste zetmethode. Kaldi Apeldoorn ademt warmte, sfeer, openheid en is uitnodigend met voor iedere klant persoonlijke aandacht. Tja, wij zeggen natuurlijk niet voor niets: Kaldi, de kortste weg naar het perfecte kopje koffie of thee.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?