Eerste ontwerpen klaar voor renovatie stadhuis

Donderdag 18 mei 2017

Door Redactie

Architecten Hans Ruijssenaars en Ellen Schild geven vanavond, donderdag 18 mei, in de gemeenteraad een presentatie van het voorontwerp van de nieuwe entree en de inrichting van het stadhuis. Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Het gebouw wordt veel energiezuiniger en gaat compacte huisvesting bieden aan meer medewerkers. Tegelijkertijd wordt de entree van het stadhuis aangepakt.

Verantwoordelijk wethouder Johan Kruithof: ,,De entree valt in het ontwerp het meeste op, maar de grootste investering zit in het vervangen van de installaties en het energiezuiniger maken van het gebouw. Het stadhuis is nu zo lek als een mandje. Die investeringen betalen zichzelf dan ook terug. Straks is de gemeente minder geld kwijt aan huisvesting per jaar dan nu het geval is.”

Ontwerp
Hans Ruijssenaars, de architect van het huidige stadhuis, tekent nu ook de nieuwe entree. De huidige entree valt onvoldoende op en de gemeente wil meer openheid in de voorgevel. Architect Ellen Schild maakt het ontwerp voor de binnenkant van het stadhuis. Het souterrain wordt aangepakt en er komt ook publieke ruimte op de eerste etage. De etages worden efficiënter ingericht zodat meer medewerkers er een werkplek kunnen krijgen.

Planning
Deze zomer moet er een definitief ontwerp liggen en na de zomer zal de gemeenteraad beslissen over het ontwerp en het financiële plaatje. Naar verwachting kan dan in de zomer van 2018 worden gestart met de renovatie en is het in 2020 gereed. Het stadhuis blijft tijdens de renovatie open.

Compact en goedkoper
Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk. Zo moet bijvoorbeeld de CV worden vervangen en het gebouw energiezuiniger worden gemaakt. Daarnaast wordt het gebouw verbouwd zodat de dienstverlening kan verbeteren en meer medewerkers in het stadhuis een werkplek krijgen. Dit groot onderhoud zorgt voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor straks niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?