Eerste Hardloopnacht met Pinksteren in Apeldoorn

Donderdag 7 mei 2015

Door Joke de Wolde

doorkomstteam Apeldoorn

Apeldoorn gaat de eerste Hardloopnacht beleven in het pinksterweekend van 24 en 25 mei aanstaande. De hardloopnacht bestaat uit de Cityrun Apeldoorn en de doorkomst van Roparun door Apeldoorn.

De doorkomst van Roparun door Apeldoorn in 2014 was een groot succes! De hardlopers kwamen dwars door het stadhuis. Mede hierdoor werd de gemeente Apeldoorn beloond met een aanmoedigingsprijs van € 10.000. Hierdoor kon het Hospice in Apeldoorn nieuwe bedden aanschaffen. Door deze aanmoedigingsprijs verwachten de lopers een nog mooiere doorkomst dit jaar.

Het doorkomstfeest, dit jaar op het Raadhuisplein, wordt opgewarmd door de Cityrun Apeldoorn. In samenwerking met Run2Day is er een hardloopwedstrijd door het centrum in Apeldoorn. De wedstrijd van 2,5 km en 5 km start om 21:00 uur. Rond 22:00 uur worden de prijzen uitgereikt. Daarna is het tijd voor een hapje en een drankje en het aanmoedigen van de lopers van Roparun. De eerste lopers worden rond 22:30 uur verwacht.

Rond 0:30 uur komt het Apeldoornse team, de Econrunners, over het Raadhuisplein. Het team wordt ontvangen door de burgemeester en een aantal wethouders. De lopers moeten vanaf het Raadhuisplein nog door naar Rotterdam, waar ze in de middag over de Coolsingel lopen.

Het doel van Roparun is doneren aan organisaties die het leven van kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk maken. Hierbij is te denken aan o.a. het inrichten en onderhouden van Hospices, inloop-/vakantiehuizen, Stichting Haarwensen, enz. Kortom, geen wetenschappelijke onderzoek maar concrete palliatieve zorg (verbeteren kwaliteit van de laatste levensfase).

Roparun was oorspronkelijk een sponsorloop van Parijs naar Rotterdam. Maar vanwege de belangstelling is deze uitgebreid met een route van Hamburg naar Rotterdam. De laatste route loopt via Apeldoorn en is voor het deelnemende Apeldoornse team een van de redenen om juist aan deze route deel te nemen.

In totaal lopen er zo’n ruim 300 teams, waarvan er ruim 100 de route vanuit Hamburg en dus door Apeldoorn. Elk team bestaat uit circa 25 personen, waarvan acht hardlopers die in estafette vorm de ruim 550 kilometer afleggen. De overige teamleden zijn verzorgers die per fiets en auto de lopers begeleiden. Van de Ecorunners gaat het grootste deel van het team, lopers, fietsers en begeleiding (fysiotherapeuten, chauffeurs, catering en kwartiermakers en captain) mee over het Raadhuisplein.

Aanmelden voor de Cityrun kan op www.cityrunapeldoorn.nl. Meer informatie over de Hardloopnacht staat op www.hardloopnacht.nl

 

Ben jij aanwezig bij de eerste Hardloopnacht van Apeldoorn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!