Help de bevolking van Oekraïne

Elektrische fiets in Apeldoorn

Dinsdag 10 maart 2015

Door Redactie

© Foter / ednl

Ben je het zat om steeds maar te zoeken naar een parkeerplek? Of te betalen voor die dure parkeergarage? Dan is een elektrische fiets de perfecte oplossing. Met de elektrische fiets, ofwel e-bike, fiets je gemakkelijk van Apeldoorn naar Deventer zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Je spaart op deze manier veel geld, kan bovendien lekker genieten van de buitenlucht en bent ook nog eens gezond bezig. Daarnaast is een parkeerplekje voor je fiets een stuk gemakkelijker te vinden dan voor je auto. De elektrische fiets is dus ook nog eens erg praktisch.

Populariteit elektrische fiets neemt toe

De elektrische fiets wordt steeds populairder. In de binnenstad van Apeldoorn zorgt de elektrische fiets er voor dat je sneller op je plaats van bestemming bent. Ook wanneer grotere afstanden overbrugt moeten worden, zorgt de e-bike voor veel gemak. Een van de hoofdredenen waarom er al een aantal jaar gewerkt wordt aan een netwerk van snelle fietsroutes, is dan ook de opkomende interesse in de e-bike. De fietssnelweg tussen Apeldoorn en Deventer is hier een goed voorbeeld van.

Het is een feit dat de elektrische fiets een stuk sneller gaat dan de gewone fiets. Om die reden zet regio Stedendriehoek zich in om de verbinding tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen te verbeteren voor berijders van de elektrische fiets. Bedrijven kunnen hiervan profiteren. Als alternatief voor de auto zal de elektrische fiets er bijvoorbeeld voor zorgen dat er minder parkeerproblemen zullen zijn.

Subsidie voor elektrische fiets

Doordat de gemeente besloten heeft het gebruik van de e-bike te stimuleren door subsidies uit te delen, zien bedrijven in de Stedendriehoek de voordelen van de e-bike steeds meer in. Zo’n subsidie kan oplopen tot 400 euro en maakt het voor werknemers nog aantrekkelijker om te kiezen voor een elektrische fiets. Je krijgt een subsidie op voorwaarde dat je werkgever een overeenkomst met de regio Stedendriehoek tekent, en dat de fiets voor meer dan de helft van de tijd voor woon-werkverkeer gebruikt wordt.

Elektrische fiets in de winter

Ook in de winter is de elektrische fiets prima te gebruiken. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je hem winterklaar maakt. Zorg dat je de bewegende delen van de fiets goed schoonmaakt. Maak het frame schoon en wrijf de fiets in met vuil- en waterafstotende fietsolie. Check het profiel van je banden en overweeg winterbanden voor betere grip. De accu van de elektrische fiets moet op kamertemperatuur opgeborgen worden en tevens moet je ervoor zorgen dat deze nooit helemaal leeg is. Op de website van de ANWB vind je meer informatie over het winterklaar maken van je fiets.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een elektrische fiets, maar vind je de fietsen nogal prijzig? Bedenk dan eens of die extra auto die voor de deur staat wel echt nodig is. Bereken wat je voor je auto zou kunnen krijgen en wat het in kosten zal schelen als je met de elektrische fiets naar je werk gaat. Door de verbeterde fietspaden en mogelijke subsidies is het erg aantrekkelijk om voor een e-bike te gaan!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?