Extraatje van 50 of 75 euro voor ruim 2.500 Apeldoornse kinderen

Zaterdag 12 november 2016

Door Redactie

Elk kind moet met zijn leeftijdsgenoten mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig te besteden is en de dure december maand weer voor de deur staat. De gemeente Apeldoorn wil deze kinderen een steuntje in de rug geven en heeft op vrijdag 11 november ruim 2.500 kinderen blij gemaakt met een Kidskaart. De Kidskaart is een set cadeaubonnen voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen, met een totaal waarde van 50 of 75 euro.

De cadeaubonnen kan men inleveren bij ruim dertig winkels in de binnenstad en in wijkwinkelcentra. De bonnen kunnen alleen besteed worden aan producten voor kinderen. Johan Kruithof, wethouder Werk en Inkomen: ,,Het valt niet voor iedereen mee om rond te komen van hun inkomen. Het is goed om te zien dat gemeente en ondernemers samen iets voor deze kinderen kunnen betekenen. Dat doen we samen middels de Kidskaart.” De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2017.

De Kidskaarten worden persoonlijk toegekend door de gemeente aan ouders van kinderen tot 18 jaar, die dit jaar ook de RegelRecht strippenkaart hebben ontvangen. Bewoners die een laag inkomen hebben en geen RegelRecht strippenkaart van de gemeente hebben ontvangen, kunnen deze aanvragen bij de gemeente op www.apeldoorn.nl/regelrecht. Meer informatie over de Kidskaart is te lezen op www.apeldoorn.nl/kidskaart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!