Felicitaties voor negen cum laude vmbo-scholieren Apeldoorn

Donderdag 27 oktober 2016

Door Redactie

Afgelopen eindexamen was het voor het eerst mogelijk om cum laude te slagen in het voortgezet onderwijs in Nederland. In Apeldoorn slaagden negen vmbo-scholieren cum laude. Loco-burgemeester Johan Kruithof ontving gisterenmiddag deze jongeren om hen persoonlijk te feliciteren.

Johan Kruithof: “Ik ben natuurlijk trots op alle leerlingen in Apeldoorn die hun diploma halen, maar op deze scholieren ben ik extra trots! Daarom wilde ik ze graag even in het zonnetje zetten. Ze hebben met hun vmbo-diploma een mooie basis op zak om hun dromen waar te maken. De meesten zijn doorgestroomd naar een vervolgopleiding op het mbo of naar de havo. Er ligt een mooie toekomst voor hen in het verschiet.”

Cum laude geslaagden
Binnen Apeldoorn zijn er drie scholen voor vmbo: Edison, Veluws College Cortenbosch en Sprengeloo. Dit jaar was het voor het eerst mogelijk dat het judicium cum laude op het diploma vermeld wordt in het vmbo. Leerlingen krijgen deze vermelding als hun gemiddelde van hun eindcijfers een 8,0 of hoger is. De cum laude vmbo-geslaagden zijn Tom Berk, Bas de Quinze, Han Hakkenberg, Vranciska la Maitre, Gino Schut, Ryan van den Berg, Cyrille Welling, Julia Haanraadts en Hugo de Ruiter.

Trots op vmbo
In 2017 start in Apeldoorn de campagne ‘Trots op vmbo!’. De campagne is een initiatief van Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch, Edison College en de gemeente Apeldoorn. Doel van de campagne is het positief beïnvloeden van het imago van het vmbo in Apeldoorn. Een vmbo-diploma biedt een scala aan mogelijkheden voor een succesvolle toekomst en deze worden in de campagne belicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!