Fietsers doorstaan weer en wind tijdens unieke ledenfietstocht

Dinsdag 3 juli 2012

Door Rabobank Apeldoorn e.o.

Renee Fotografie 2012 ©

Op zondag 24 juni hield de Rabobank haar ledenfietsdag. Een fietstocht langs een aantal objecten waar het Coöperatiefonds van de Rabobank op een of andere wijze aandeel in heeft gehad.

Vanaf 10.00 uur werden deelnemers verwelkomd aan de Eendrachtstraat door ‘Splash’, een streetband bestaande uit leden van DAP. Vrolijk en zeer aanwezig. Zo’n band waar je niet zonder mee te bewegen langs kunt lopen.

Een zondag met heel veel regen, maar kennelijk mocht dat de pret niet drukken: ongeveer 150 deelnemers meldden zich voor de fietstocht van 20 of 40 kilometer. Iedereen kreeg een lunchpakketje dat de te verbranden calorieën op een aangename wijze zou compenseren. “Dit zijn de bikkels”, aldus Lydia Gerrits van de organisatie.

De fietstocht ging langs de Hamermolen, Parc Spelderholt, de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en de Prinses Julianaschool. De superbikkels die de 40 kilometer fietsten deden nog de Middelste Molen en de kinderboerderij Kiboe in Eerbeek aan.

“We fietsen niet mee”, zegt een mevrouw van de familie Van Brummen. “Maar we wilden ons netjes afmelden. Vandaar dat we hier nu zijn. We fietsen vaak, maar écht niet met dit weer hoor!” De heer en mevrouw Anosowitsch fietsen wél mee. “We gaan voor de 20 kilometer, ondanks de regen. We zouden het sneu vinden voor de organisatie als niemand meegaat.”

De Hamermolen (waar met steun van het Coöperatiefonds een nieuw waterrad is gerealiseerd) is slechts een locatie waar de mensen vechtend tegen de wind en regen langsfietsen. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is wel weer zo’n locatie waar fietsers wat langer blijven. Eén van de consumptiebonnen kan daar ingeleverd worden voor een goede bak koffie, thee of tomatensoep. Kinderen smullen zichtbaar van poffertjes.

De heer Anosowitsch loopt met een kletsnatte broek op het perron. Maar hij blijft vrolijk. “Dit is heel goed georganiseerd”, zegt zijn vrouw. Niemand klaagt over het weer. Een beetje ‘on-Hollands’ gedrag eigenlijk. Intussen loopt de heer Weustenenk (een van de vele vrijwilligers van de stichting ‘de Middelste Molen’) een beetje zenuwachtig rond. Hij heeft geen enkel idee hoeveel mensen hij vandaag kan verwachten. De ambachtelijke papierfabriek wordt namelijk alleen bezocht door deelnemers die 40 kilometer fietsen. Een flink aantal fietsers heeft last minute ervoor gekozen om de in eerste instantie geplande 40 kilometer te verruilen voor een tocht van 20 kilometer vanwege de regen.

Maar langzaam druppelt toch een aantal échte bikkels de papiermakerij binnen. De papiermakerij, waaraan het Coöperatiefonds in 2006 een bedrag gedoneerd heeft, is misschien wel het hoogtepunt van de fietstocht. De enthousiaste vrijwilligers laten heel graag zien waar ze mee bezig zijn. Een aanrader dus.

Terug op de Eendrachtstraat weten de natgeregende en bezwete fietsers de frietkraam prima te vinden; fietsen door Hollands weer doet nog steeds goed eten.

Al met al een prima door de Rabobank verzorgde fietstocht!

Tekst: Rob Feber
Fotografie: Renée Krijgsman 

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank Apeldoorn en Omgeving

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!