Help de bevolking van Oekraïne

Fietsmaatjes Apeldoorn: binnenkort misschien een feit

Dinsdag 31 augustus 2021

Door Redactie

Fietsmaatjes.nl – Wim Schellekens

Voor minder mobiele inwoners is het fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Alleen is de omgeving van Apeldoorn voor deze mensen zelfstandig maar beperkt toegankelijk. Stephan de Ru wilt samen met Marijke Booijink en Jeroen van Meijgaarden, alle 3 initiatiefnemers van Fietsmaatjes Apeldoorn, ervoor zorgen dat deze inwoners toch van Apeldoorn kunnen genieten.

Wat is Fietsmaatjes?

“Met de wind door de haren, je favoriete route van vroeger fietsen. Door de trapondersteuning kan dit naar eigen vermogen”, vertelt Stephan de Ru. ”Onderweg ook nog gezellig contact met je fietsmaatje die naast je zit. Wij vinden dat Fietsmaatjes in de regio Apeldoorn niet mag ontbreken.” Fietsmaatjes is een landelijk initiatief dat iedereen die niet meer zelfstandig kan fietsen in staat stelt om op pad te gaan. Deze mensen kunnen nu, samen met een fietsmaatje en de elektrisch ondersteunde duofiets, een rondje door de stad maken.

Informatiebijeenkomst

Op 7 oktober 2021 vanaf 19:30, organiseert Fietsmaatjes een informatiebijeenkomst. Iedereen die het leuk vindt om mee te denken of meer over Fietsmaatjes wil horen is welkom. Als je mee wilt doen als samenwerkingspartner, mede-initiatiefnemer of vrijwilliger dan kan je ook langskomen. Op basis van deze bijeenkomst wordt besloten of er voldoende draagvlak is om daadwerkelijk met Fietsmaatjes Apeldoorn van start te gaan. Aanmelden kan via de mail, na je opgave ontvang je de nader te bepalen locatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?