Films kijken vanuit de auto

Donderdag 28 september 2017

Door Redactie

Flickr

Voor het eerst organiseert de Junior Kamer (JCI) Apeldoorn de Drive-in Cinema Apeldoorn in het Zwitsalpark aan de Vlijtseweg. Beleef op vrijdag 29 en zaterdag 30 september een fantastische filmavond vanuit het comfort van je eigen auto, samen met vrienden of familie.

,,Je mag zelf bepalen met hoeveel mensen je komt, als ze maar in de auto passen”, meldt een woordvoerder van de organisatie. ,, Je betaalt een vaste prijs per auto, namelijk 25 euro per film. Je komt met de auto naar het evenement. Op het terrein staat een groot projectiescherm waar alle auto’s in waaiervorm voor worden geplaatst. Wij zorgen ervoor dat iedereen een mooie plaats voor het scherm heeft, maar zorg wel dat je op tijd aanwezig bent.”

Hij vervolgt: ,,Om het geluid van de film te kunnen horen, hoef je alleen maar de radio aan te zetten. We zenden dit uit op een FM-frequentie. Zo kun je de film altijd goed volgen.” Voor en tijdens de film kunnen bezoekers bij de organisatie een drankje, bak popcorn of andere snacks kopen, ook tijdens de film door de alarmlichten aan te zetten. ,,Onze butlers komen dan zo snel mogelijk naar je toe. Ook zijn verschillende foodtrucks aanwezig op het terrein.”

De eerste film die op vrijdag 29 september wordt vertoond, is SING (aanvang 19.30 uur). Dit betreft een  avontuur om met het hele gezin van te genieten. In de Nederlandse versie! Het terrein gaat open om 18.00 uur. Om 21.30 uur begint de rolprent Het Verlangen, in het kader van Ladies Night. ,,De late film op vrijdag is speciaal voor dames en hun vriendinnen. We hebben een ‘vrouwenfilm’ geselecteerd, waar we zelf eerlijk gezegd nú al naar verlangen”, glimlacht de woordvoerder. Het terrein gaat open om 20.30 uur.

De film Bro’s Before Ho’s verzorgt de aftrap op zaterdag 30 september om 19.30 uur (terrein open om 18.00 uur). ,,We starten met lachen, gieren en brullen op zaterdagavond. En we sluiten deze eerste editie van Drive-in Cinema Apeldoorn af met een absolute klassieker: Pulp Fiction vanaf 21.30 uur (terrein open om 20.30 uur). Eén van onze persoonlijke all-time favorieten, geregisseerd door de legendarische Quentin Tarantino.”

Kaarten kunnen worden aangeschaft via de website driveincinemaapeldoorn.nl. ,,Als je bestelling betaald en door ons afgerond is, krijg je van ons je bestelde tickets als PDF in je mail. Deze dien je mee te nemen naar het evenement, zodat wij deze kunnen scannen bij de entree. Bij de ingang van de Drive-in Cinema kun je bij ons een strippenkaart kopen, waarmee je kunt betalen bij alle food- en drinkstands.” Overigens kunnen via de website ook vrijwilligers voor komend weekend zich nog aanmelden.

,,En last but not least”, meldt de organisatie. ,,Met een bezoek aan Drive-in Cinema Apeldoorn bezorg je niet alleen jezelf een leuke tijd; de opbrengst van dit evenement gaat naar een goed doel: de Stichting Feestneus. Die stichting zorgt voor een verjaardagsdoos voor bijstandsgezinnen waarin het vieren van een verjaardag financieel gezien erg moeilijk is.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!