Fitnesstrail park Zuidbroek een feit

Vrijdag 16 juni 2017

Door Redactie

Wethouder Nathan Stukker opent op Vaderdag, zondag 18 juni, om 14.00 uur een natuurlijke fitnesstrail in park Zuidbroek. Deze nieuwe sportfaciliteit is op initiatief van Stichting Vrienden van park Zuidbroek als sluitstuk van het park aangelegd. Het actieve openingsprogramma staat in het teken van vitaliteit voor de hele familie.

Vitaliteit

Wat gepland stond als speelplaats voor kleine kinderen is uitgegroeid tot een volwaardig fitnessparcours voor het hele gezin. Gezien het gebrek aan sportieve buitenfaciliteiten in Zuidbroek heeft Stichting Vrienden van park Zuidbroek, daarbij gesteund door de Wijkraad, Scouting en professionals uit de wijk er bij de gemeente op aangedrongen de plannen te wijzigen. In gezamenlijk overleg is een schitterend parcours van natuurlijke materialen ontworpen waarop een breed publiek kan werken aan verbetering van zijn conditie. Een Coopertest behoort tot de mogelijkheden.

Zelfwerkzaamheid

Met het ambitieuze ontwerp werd het beschikbare parkbudget overschreden. Binnen de gemeente is is weliswaar dekking gevonden voor een deel van het tekort, maar er bleef een tekort. Om het ontbrekende bedrag te compenseren hebben vrijwilligers op 1 en 8 april de fietsenrekken en een stappalen parcours zelf gebouwd.

Kennismaking

Om wijkbewoners kennis te laten maken met de fitnesstrail vindt op 18 juni een actieve en feestelijke opening plaats. Het is de bedoeling dat er actief van het parcours gebruikt wordt gemaakt. In het kader van Vaderdag staat er een Family Obstacle Run op het programma. Vader en kinderen Stukker zullen daarbij laten zien wat ze waard zijn. Daarnaast zijn er demonstraties van het gebruik door professionele trainers.

Programma

  • 14.00 uur Openingshandeling door wethouder Nathan Stukker
  • 14.15 uur Family Obstacle Run via Stadsakkers, kinderen ontvangen een leuk aandenken
  • 15.45 uur Trekking welkomsloterij nieuwe Vrienden park Zuidbroek
  • 16.00 uur Demonstratie gebruik Fitnesstrail dooe professionele trainers
  • 17.00 uur Sluiting

Stadsakkers

De opening valt samen met de open dag van de biologische kwekerij Stadsakkers die direct nabij de trail is gelegen. De obstakel race gaat via het terrein van Stadsakkers.

Met een bezoek aan beide activiteiten biedt park Zuidbroek een leuk dagje uit voor het hele gezin.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?