Fotogenieke plekjes rond Apeldoorn

Dinsdag 11 november 2014

Door Redactie

© Johan Wieland

Fotografie is een steeds populairdere hobby. Goede digitale camera’s hoeven tegenwoordig niet veel meer te kosten en ook met de smartphone schiet menigeen regelmatig een kiekje. Velen vinden het ook leuk om een stapje verder te gaan en mooie beelden te maken van allerhande onderwerpen in hun omgeving. De omgeving van Apeldoorn leent zich hier uitstekend voor. We zetten hier een aantal fotogenieke plekjes op een rijtje.

Natuur
Mensen die het liefst de natuur fotograferen zitten in Apeldoorn natuurlijk gebakken. Apeldoorn is een stad met een zeer groen karakter en we liggen in het hart van het mooiste en grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. De Veluwe is met haar diversiteit een perfect decor voor uitgebreide fotoseries. Meer specifiek is bijvoorbeeld Kootwijkerzand een mooie plek om te bezoeken. Naast al het groen van de Veluwe vind je hier één van de grootste zandverstuivingen in West-Europa. Het vastleggen van de uitgestrektheid en de leegte is een mooie uitdaging voor veel fotografen. Ook Hoog Buurlo, een klein gehuchtje in de buurt, vraagt om te worden vastgelegd met de camera. De schaapskooi en stuwwallen bieden een bijzonder aangezicht waar de fotograaf vele kanten mee op kan. Tot slot willen we nog wijzen op het Beekbergerwoud, dat even ten zuiden van onze stad ligt. Wat ooit een oerbos was, ontwikkelde zich tot een agrarisch gebied, maar sinds een aantal jaar is Natuurmonumenten bezig de wildernis in dit gebied te herstellen. Waar u ook besluit heen te gaan, met de herfstkleuren van dit seizoen kunt u zeker een aantal bijzondere natuurfoto’s schieten.

Architectuur
De natuur is een geliefd onderwerp voor veel fotografen. Echter, ook de architectuur in en rondom Apeldoorn is camerawaardig. Onze stad kent honderden monumentale objecten en ook de moderne architectuur laat zich mooi vastleggen op de gevoelige plaat. Als het op architectuur aankomt is het interessant om ook de details van een gebouw onder de loep te nemen. Als je met de camera op pad gaat en let op de details en bijzonderheden van alle gebouwen, is het verrassend hoeveel nieuwe elementen je in de stad kunt ontdekken in straten die je al ontelbaar keer hebt gezien. Het is dus ontzettend leuk om ook in je eigen stad eens een stadswandeling te volgen en de straten en gebouwen met nieuwe ogen te bekijken.

Apeldoorns kanaal
Het Apeldoorns kanaal biedt met zijn prachtige bruggen en uitzichten een heel geschikt en uitgestrekt gebied om mooie plaatjes te schieten. Ook fotografe Erna Lammers was geïnspireerd door dit water in Apeldoorn. Haar fotoserie van het Apeldoorns Kanaal wordt deze maand in CODA Centrale Bibliotheek geëxposeerd. Voor meer informatie kijkt u hier.

Tot slot

Het online delen van foto’s is tegenwoordig een hype. Het delen van fotowerk kan veel voldoening geven en ook nuttig commentaar opleveren om fotografievaardigheden te verbeteren. Om al uw foto’s veilig op te slaan en op ieder moment te kunnen bereiken is online opslag een uitkomst. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!