Fotografie begint met kijken

Zaterdag 2 februari 2013

Door Redactie

Bas Fontein maakt als kunstenaar bijzondere foto’s die onder andere terug zijn te vinden op  Apeldoorn Direct in de reeks “Groetjes uit Apeldoorn!”. Met deze foto’s weet je dat de fotograaf je iets bijzonders wil laten zien. Iets wat er eigenlijk altijd al was, maar je eerder nog niet opviel.

Naast fotograaf is Bas ook fotografiedocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Onder zijn motto: “Fotografie begint met kijken” gaat hij nu voor het eerst ook een cursus geven in Apeldoorn. Hier leert iedereen die van fotografie houdt hun blikveld te verruimen.

Een belangrijke vraag die tijdens de cursus wordt behandeld is: wat zie ik en door welke ideeën wordt mijn blik bepaald? Aan de hand van voorbeelden uit de beeldende kunst, literatuur, film en de geschiedenis van de fotografie worden wekelijks kleine foto-opdrachten gegeven. Je gaat individueel aan de slag met je eigen voorkeuren en de resultaten worden besproken in de groep. Ook zullen we voor een opdracht gezamenlijk naar buiten gaan om foto’s te maken.

De tien cursussen zijn in Klein Berlijn en starten op donderdag 21 februari. Volgens Bas is Klein Berlijn een bruisende plek die de creatieve subcultuur van Berlijn naar de Hoofdstraat in Apeldoorn brengt en de bezoeker wil inspireren met muziek, moderne kunst, design en fotografie. Klinkt als de juiste plek voor de cursus.

  • Locatie: Klein Berlijn, Hoofdstraat 34, Apeldoorn
  • Kosten: € 250,- , met studenten of 65+ korting: € 200,-
  • Deelnemers: minimaal 6, maximaal 15
  • Aanmelden: basfontein@gmail.com (vol = vol)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!