Fototentoonstelling Peter Vroon

Vrijdag 15 januari 2016

Door Pedro Waldenaar

Peter Vroon

Eén dezer dagen bezocht ik een tentoonstelling van de Apeldoornse fotograaf Peter Vroon, bekend in stad en land. In het bijzonder had een foto mijn aandacht: een dansende vrouw en man. De foto was gedrukt op een voor mij ouderwetse schoolplaat zoals we die kennen van Jetses. Ik vond het idee prachtig gevonden en besloot eens nader naar de vrouw te kijken. Een wonderbaarlijke gedachte maakte zich van mij meester: ik dacht werkelijk dat Peter Vroon nu ook tot Hollywood was doorgedrongen. Zie ik nu Gina Lollobrigida voor mij? Ik keek en ik keek totdat een omstander mij vroeg: “Waar kijk je toch naar?”. Ik antwoordde: “Deze mevrouw komt mij toch zo bekend voor, het lijkt toch écht op Gina Lollobrigida!”.

De omstander keek me eerst meewarig aan; schudde zijn hoofd en barstte toen in lachen uit. “Welnee man, koop eens een goede bril, dat is een goede bekende hier uit Apeldoorn die salsales heeft gegeven’.

Enigszins beschroomd richting het toilet en op de terugweg nog eens stiekem gekeken. Eigenlijk was ik én ben ik nog steeds niet ten volle overtuigd. Maar het was én is een prachtige foto. De moeite waard om te bekijken; tot eind deze maand in Artcafé Sam Sam.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!