Frans Ankone in CODA

Zondag 21 februari 2016

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Een icoon uit een iconisch tijdperk, alhoewel daar doe je Frans Ankone (1948) ongetwijfeld tekort mee. Want als je leest en hoort waar hij op dit moment mee bezig is….columnist, les geven op het Amsterdam Fashion Institute, jonge ontwerpers begeleiden en deelnemen in de Raad van Advies van de Fashion Week. Ik mis ongetwijfeld nog iets uit zijn opsomming.

Zijn verhalen gingen echter voornamelijk over de periode dat hij actief was voor diverse modehuizen en modebladen, waarbij Avenue voor mij het meest aansprekende was. Een blad dat in zijn tijd de ruimte gaf aan prachtige modefoto’s van gerenommeerde fotografen en reisreportages. Prachtige foto’s heb ik toen gezien. Maar ook voor het Duitse Vogue en het New York Magazine.

CODA had in het kader van de Weather Diaries een lezing georganiseerd in het CODA-auditorium. Een volle zaal met door zijn verhalen geboeide mensen. Ik vind het heerlijk als mensen die zo’n kleurrijk leven hebben gehad hun herinneringen vertellen. Over mensen met wie ze samengewerkt hebben, over mensen aan het begin van hun carriere die nu beroemd zijn, over de drive van mensen om datgene neer te zetten wat ze in hun hoofd hebben en natuurlijk de schelmenstreken die nodig waren om dat einddoel te bereiken. Prachtige (mode)foto’s op bijzondere locaties. Een uur luisterplezier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!