Gamekast voor zieke kinderen in Gelre

Vrijdag 21 december 2012

Door Redactie

Een leuke afleiding afgelopen woensdag voor de kinderen op de in het Gelre ziekenhuis: AZ Hollink Group, een lokaal bedrijf uit Apeldoorn, schonk er samen met de Kerstman een unieke gamekast aan de pediatrische afdeling.

AZ Hollink Group is een internationale speler in aandrijftechniek met 4 vestigingen wereldwijd. In de Laan van de Ram in Apeldoorn huist het hoofdkantoor en 2 zusterfirma’s: AZ Hollink Nederland en European Transmission Company.

De idee van de gamekast werd bedacht door eigenaar Dieter Spillebeen: “De AZ Hollink Group hecht veel belang aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit jaar wilden we wat leuks doen voor de kinderafdeling van het lokale ziekenhuis. Ik bewonder de inzet van het personeel en de moed van de ouders. Zelf ben ik vader van drie jonge kinderen. Ik sta er elke dag van te kijken hoe mijn zoon en 2 dochters opgaan in videospelletjes. Dat moet ook een leuke ontspanning zijn voor zieke kinderen, dacht ik bij mezelf. Bovendien is het bijna Kerstmis en dan wil je toch gezellig thuis zijn.

Wie die periode in het ziekenhuis moet doorbrengen, kan zeker wat afleiding gebruiken. Zo kwamen we uit bij de zelfgemaakte gamekast: een originele insteek, blijvend en passend voor bijna elke leeftijd!“ Langs elk kant van een metalen constructie werden op aangepaste hoogte schermen bevestigd en drie consoles aangesloten. Wieltjes onder de kast zorgen ervoor dat de kast makkelijk te verplaatsen is. Dieter Spillebeen: “Ik kreeg zelfs mijn eigen kinderen zo ver om een groot deel van hun spelletjes af te staan aan de kinderafdeling.”

Om het bezoekje af te sluiten en de eindejaarsfeer in te luiden, bracht de Kerstman ook een extra geschenkje langs voor alle aanwezige kinderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!